Poznati portal objavio ljestvicu najgorih sudačkih pogrešaka u povijesti, na vrhu situacija iz utakmice Hrvatske

Prigovori navijača na suce sastavni su dio svakog sporta pa tako i nogometa, a brojna negodovanja na neke sudačke odluke potpuno su i opravdana. Nogometni portal FourFourTwo objavio je ljestvicu 25 najvećih sudačkih pogrešaka u povijesti, a na ljestvici se našla i situacija na utakmici Hrvatske. Pre…

Главная страница » Poznati portal objavio ljestvicu najgorih sudačkih pogrešaka u povijesti, na vrhu situacija iz utakmice Hrvatske

Prigovori navijača na suce sastavni su dio svakog sporta pa tako i nogometa, a brojna negodovanja na neke sudačke odluke potpuno su i opravdana. Nogometni portal FourFourTwo objavio je ljestvicu 25 najvećih sudačkih pogrešaka u povijesti, a na ljestvici se našla i situacija na utakmici Hrvatske. Prenosimo top 5 najvećih pogrešaka. 

5. Nedosuđeni crveni karton Haroldu Schumacheru 

Njemački vratar Harold Schumacher napravio je jedan od najgorih prekršaja na Svjetskim prvenstvima ikad. U polufinalu 1982. godine između Njemačke i Francuske stravičnim startom nad protivničkih igračem Patrickom Battistonom, a sudac nije ništa dosudio. Francuz je ostao bez svijesti, bez dva zuba, tri slomljena rebra i oštećenim kralješcima. 

4. Thierry Henry rukom slomio irska srca  

Doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2010. godine između Francuske i Irske kad je Thierry Henry vidljivo igrao rukom, nakon čega je Francuska izjednačila susret na 1:1 i time osigurala kartu za odlazak u Južnoafričku Republiku, a Henry je nakon toga čak i priznao igranje rukom. 

3. ‘Božja ruka‘ Diega Maradone  

Neslavno igranje rukom Diega Maradone za Argentinu, kojim je Engleska izbačena iz četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1986., možda je najpoznatiji gaf svih vremena. Tuniški dužnosnik Ali Bin Nasser kasnije je okrivio svog pomoćnog suca.

2. Dvostruki zvižduk za kraj utakmice 

Dok je Mali vodio Tunis 1-0 na AFCON-u 2021., zambijski sudac Janny Sikazwe odlučio je dvaput zazviždati posljednji put prije nego što je sat došao do 90 minuta. U 85. i 89. minuti, a igrači su se u 85. i 89. minuti vratili u svlačionicu, unatoč tome što je još bilo nadoknade. Zatim im je opet naređeno da se vrate kako bi dovršili utakmicu. 

1. Šimunić i tri žuta kartona  

Ovo je bilo nešto posebno. Engleski sudac Graham Poll upropastio si je svaku šansu da sudi dalje na Svjetskom prvenstvu 2006. godine zbog spektakularne pogreške koju je učinio u utakmici Hrvatske i Australije. Poll je uspio pokazati tri žuta kartona hrvatskom braniču Josipu Šimuniću. Naravno, Poll je nakon ovoga spakirao torbe i otišao kući, nije više sudio na Svjetskom prvenstvu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.