Poznato je kad je prva Soldićeva borba u Aziji. Najavio je i spektakl u Hrvatskoj

USKORO će imati priliku postati velika zvijezda i na Dalekom istoku.

Главная страница » Poznato je kad je prva Soldićeva borba u Aziji. Najavio je i spektakl u Hrvatskoj

HRVATSKI MMA borac Roberto Soldić nedavno je objavio vijest kako je potpisao ugovor sa singapurskom borilačkom organizacijom ONE Championship. Radi se o organizaciji koja je osnovana 2011. godine i iznimno je popularna izvan Europe. Soldić je pregovarao i s UFC-om, najpoznatijom MMA organizacijom na svijetu, no ipak je odlučio da je za njega bolje prijeći u ONE.

Kao jedan od glavnih razloga prelaska na azijsko tržište Soldić je istaknuo šansu da se bori ne samo u slobodnoj borbi nego i u boksu i kikboksu, čime bi mogao postati jedan od rijetkih boraca u povijesti koji istovremeno drže titule u više disciplina. Na Instagramu je odgovarao na pitanja fanova i otkrio planove.

Već 3. prosinca trebao bi debitirati na velikom eventu ONE FC-a. To nije jedina dobra vijest za njegove fanove. Naime, Soldić je poručio i da će dogodine organizacija vjerojatno održati spektakl u Hrvatskoj. “Bitno je da ja dotad odradim zadaću u kavezu”, poručio je Soldić.

Već ima ponudu

Još uvijek nije poznato tko će mu biti suparnik, ali nedavno je dobio ponudu direktno s borilišta. Nakon što je za samo 57 sekundi brutalno nokautirao protivnika, švedski borac Zebaztian Kadestam zvan Bandit prozvao je hrvatskog asa: “Čuo sam da je za ONE potpisalo čudovište. Volim se boriti s čudovištima. Roberto Soldiću, idemo!”

Kako je bio na licu mjesta kao gledatelj, bivši KSW-ov prvak u čak dvije težinske divizije Soldić nije nimalo dvojio: “Prihvaćam izazov, idemo. Ja sam spreman. Dobro je da me neki izazivaju na borbu jer sam super motiviran.”

Kadestam je 31-godišnji Šveđanin koji je 2018. osvojio ONE-ov pojas u velteru i jednom ga obranio, a u karijeri ima 14 pobjeda i sedam poraza. Borba sa Soldićem, dakako, nije (još) službeno ugovorena, ali jasno je da neće nedostajati zainteresiranih da se okušaju protiv nove ONE-ove zvijezde.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.