Prava renesansa otpisane zvijezde: velikani su ga odbacili, a sada se grčevito bore za njegov povratak

Povratak u Barcelonu? Ili PSG? Za Xavija Simonsa obje su opcije otvorene… Mladi, 19-godišnji Nizozemac (podrijetlom iz Surinama) šest je godina (od desete do 16.) proveo u znamenitoj Barceloninoj školi La Masiji. A onda je posve nenadano pobjegao u Pariz. No, među brojnim zvijezdama PSG-a nije se…

Главная страница » Prava renesansa otpisane zvijezde: velikani su ga odbacili, a sada se grčevito bore za njegov povratak

Povratak u Barcelonu? Ili PSG? Za Xavija Simonsa obje su opcije otvorene…

Mladi, 19-godišnji Nizozemac (podrijetlom iz Surinama) šest je godina (od desete do 16.) proveo u znamenitoj Barceloninoj školi La Masiji. A onda je posve nenadano pobjegao u Pariz. No, među brojnim zvijezdama PSG-a nije se uspio izboriti za standardno mjesto u momčadi. U medijima je već dobio status – “prolazne zvijezde”. S tim i takvim karakteristikama otpušten je iz PSG-a.

Međutim, prihvatio ga je Ruud van Nistelrooy, menadžer nizozemskog PSV-a. Ponudio je talentiranom Simonsu slobodu u igri i “napunio” ga samopouzdanjem. Zauzvrat je dobio važnog igrača i najboljeg strijelca u momčadi. Iako s etiketom – ofenzivnog veznjaka, Simons igra na svim napadačkim pozicijama, pa i “čiste špice”. S 13 golova Simons je drugi strijelac nizozemske Eredivisie (iza napadača Utrechta, Grka Anastasiosa Douvikasa koji ima 14). Sezona u PSV-u uvrstila ga je na reprezentativni popis Louisa van Gaala za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Dolaskom novog izbornika Ronalda Koemana, Xavi Simons je već starter u reprezentaciji Nizozemske, prenose Sportske novosti.

Razumljiv je stoga interes brojnih klubova za nizozemskog tinejdžera. Zanimljivo, najveći interes iskazuju upravo bivši klubovi – Barcelona i PSG. Mada Simons, Barcelonu 2019. kao niti PSG tri godine kasnije, nije napustio sretan.

Barcelona povratak Simonsa predstavlja kao ofenzivu u snaženju momčadi za narednu sezonu. Katalonski list El Mundo Deportivo kao ključnog čovjeka u toj priči ističe Jordija Cruyffa (sina legendarnog Johana), direktora Barceloninog međunarodnog odjela i formalno Simonsovog sunarodnjaka. Problem bi dakako mogla biti problematična solventnost katalonskog kluba. Poglavito što se s nogometnim rastom uzdiže i financijska vrijednost 19-godišnjeg Simonsa. Na Transfermarktu je procijenjen na 30 milijuna eura.

Za razliku od Barcelone, PSG nema “ekonomskih problema”. Štoviše, pariški nogometni gigant u ovoj priči ima bolju startnu poziciju. Simons je iz PSG-a u PSV otišao besplatno, no Parižani su zadržali povlaštenu klauzulu prvokupa na 12 milijuna eura, koju su spremni podići na 20 milijuna.

Interese mladog nogometaša zastupa Rafaela Pimienta, 40-godišnja brazilska odvjetnica, koja je preuzela menadžersko carstvo preminulog Mina Raiole.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.