Predsjednik FIFA-e izrazio sućut Indoneziji, Španjolci počinju kolo minutom šutnje

NAKON utakmice u Indoneziji u stampedu uzrokovanom policijskim suzavcem smrtno je stradalo više od 170 ljudi.

Главная страница » Predsjednik FIFA-e izrazio sućut Indoneziji, Španjolci počinju kolo minutom šutnje

KATASTROFA koja se dogodila na stadionu u Indoneziji, gdje su u stampedu poginule 174 osobe, “nezamisliva je tragedija”, izjavio je u nedjelju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino. Najmanje 174 osobe poginule su u subotu u stampedu na stadionu u gradu Malang, u istočnom dijelu otoka Java, kad su ogorčeni navijači poražene domaće ekipe nahrupili na teren. Policija je tada ispalila suzavac pokušavajući kontrolirati situaciju, što je izazvalo stampedo u kojem su se mnogi ugušili.

“Nogometni svijet je u šoku nakon tragičnog incidenta u Indoneziji”, kazao je Infantino, dodavši da se radi o “crnom danu za sve koji vole nogomet”. Čelnik FIFA-e je uputio i najdublje izraze sućuti obiteljima i prijateljima žrtava. “Zajedno s FIFA-om i nogometnom zajednicom, sve naše misli i molitve su za žrtve i ozlijeđene, kao i za narod Indonezije, Azijsku nogometnu federaciju (AFC), indonezijski savez i ligu u ovim teškim trenucima”, dodao je.

Tragedija koja se dogodila u Indoneziji izazvala je reakcije diljem svijeta, pa je odlučeno da će na španjolskim stadionima prije početka prvenstvenih utakmica u nedjelju minutom šutnje biti odana počast poginulima u Malangu, objavila je La Liga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.