Predsjednik Nice razočaran nakon navijačkih nereda: ‘Kad tome svjedočite iz prve ruke, to je užasno‘

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Nice Jean-Pierre Rivere nije skrivao razočaranje nakon navijačkih izgreda prije utakmice s Kolnom, kazavši kako su problemi s navijačima “postali nepodnošljivi”. Utakmica Konferencijske lige između Nice i Kolna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih s…

Главная страница » Predsjednik Nice razočaran nakon navijačkih nereda: ‘Kad tome svjedočite iz prve ruke, to je užasno‘

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Nice Jean-Pierre Rivere nije skrivao razočaranje nakon navijačkih izgreda prije utakmice s Kolnom, kazavši kako su problemi s navijačima “postali nepodnošljivi”.

Utakmica Konferencijske lige između Nice i Kolna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih sukoba francuskih i njemačkih navijača na tribinama.

Izgredi su počeli kada su se njemački huligani probili sa svog sektora, te napali domaće navijače i policiju. Mediji navode kako su se gostujućim navijačima pridružili i huligani PSG-a. U izgredima su ozlijeđene 32 osobe, pri čemu su četiri hospitalizirane, a jedna je u kritičnom stanju.

– Naš ministar sporta je to sažeo: Muka nam je od toga. Kad tome svjedočite iz prve ruke, to je užasno – rekao je Rivere na tiskovnoj konferenciji.

– To nije ono o čemu se radi u nogometu. To je nepodnošljivo. Nisam tip koji skače s broda kada stvari krenu loše, ali kada ste usred toga, naravno, zapitate se: ‘Što ja radim ovdje?‘

UEFA je u petak otvorila disciplinski postupak protiv oba kluba.

Najteže optužbe odnose se na francuski klub, domaćina utakmice, za kršenja pravila “reda i sigurnosti” tijekom europskih natjecanja – ispaljivanje projektila, paljenje dimnih bombi, “nerede” koje izazivaju njegovi navijači.

Nice će morati odgovarati i za propuste u “identifikaciji odgovornih osoba”, zaštitarskom osoblju, pretraživanju i filtriranju gledatelja i ograničavanju njihovog kretanja.

Sa svoje strane, Koln se tereti jer su njegovi navijači “bacali predmete, palili dimne bombe” i izazivali nerede.

– Hoćete li kazniti i grad jer su tamo napravili veliku štetu? – dodao je Rivere.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.