Prekinuta utakmica Zadra i Šibenika. Navijači rasistički vrijeđali igrača Šibenika

IGRALA se 65. minuta prijateljske utakmice. Navijači su hukali Marcosu Mini i prema njemu bacili bananu, nakon čega je susret prekinut.

Главная страница » Prekinuta utakmica Zadra i Šibenika. Navijači rasistički vrijeđali igrača Šibenika

DANAS je na Stanovima igran prijateljski susret između Zadra i Šibenika, ali nije odigrano svih 90 minuta. U 65. minuti su igrači poslani u svlačionice, pri rezultatu 4:2 za Šibenik, a do prekida je došlo zbog rasističkog ispada dijela domaćih navijača. Nekolicina navijača Zadra ušla je na zatvorenu južnu tribinu preskočivši ogradu te potom uz hukanje bacila bananu, i to u smjeru Šibenikovog braniča Marcosa Mine.

Zadrani se ispričali

Utakmica je odmah prekinuta, a zadarski klub uputio je ispriku samom igraču te kompletnoj gostujućoj delegaciji.

“U ime svih Zadrana ovim putem se ispričavam Šibeniku i Marcosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela gledatelja. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravit ćemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta”, poručila je kasnije Iva Bokanović, Zadrova predsjednica.

Oglasio se i Šibenik

“Dana 17.08.2022. godine u Zadru odigrana je prijateljska utakmica između HNK Zadar i HNK Šibenik, tijekom koje su se dogodile ružne i zabrinjavajuće scene te skandalozno i diskriminirajuće ponašanje gledatelja. Naime, od prve minute gledatelji koji su prisustvovali utakmici su započeli vrijeđati igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući, citiramo: ‘Matiću, Srbine.’

Nakon toga uslijedilo je vrijeđanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Marcosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposljetku staklene boce prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudaca.

Očekuju reakciju HNS-a

HNK Šibenik i ja kao predsjednica Uprave kluba oštro osuđujemo današnje ponašanje gledatelja na tribinama nogometnog stadiona NK Zadra. Vrijeđanje na nacionalnoj i rasnoj osnovi, a konačno i gađanje bananama i staklenom bocom igrača u 21. stoljeću smatramo skandaloznim i apsolutno neprihvatljivim ponašanjem, te pozdravljamo odluku sudaca da se ovakva utakmica prekine u 65. minuti.

Želimo napomenuti kako je utakmica bila otvorena za gledatelje te kako je minimum obaveza organizatora bilo angažiranje zaštitarske službe i osiguravanje svih sudionika javnog događaja. Nogometni teren trebao bi biti mjesto nulte tolerancije na bilo kakav oblik diskriminacije.

Očekujemo hitno očitovanje uprave NK Zadar o nemilim događajima na današnjoj utakmici i mjerama koje će poduzeti kako se ovakve scene na nogometnim tribinama više nikada ne bi ponovile. Također, nadamo se adekvatnoj reakciji Hrvatskog nogometnog saveza kao krovne nogometne organizacije, kao i reakciji nadležnih institucija”, navode iz Šibenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.