Procurile šokantne fotografije smještaja za navijače u Kataru: kontejneri koji izgledaju kao logor za ratne zarobljenike plaćat će se kao luksuzni apartmani?!

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru nije još ni počelo, a mnogi su ga već proglasili jednim od najkontroverznijih u povijesti. Zbog visokih temeperatura turnir je prebačen u jesen, zbog čega se poremetio cijeli nogometni kalendar, a osim toga se prosvjeduje zbog nehumanih uvjeta u kojima su živjel…

Главная страница » Procurile šokantne fotografije smještaja za navijače u Kataru: kontejneri koji izgledaju kao logor za ratne zarobljenike plaćat će se kao luksuzni apartmani?!

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru nije još ni počelo, a mnogi su ga već proglasili jednim od najkontroverznijih u povijesti. Zbog visokih temeperatura turnir je prebačen u jesen, zbog čega se poremetio cijeli nogometni kalendar, a osim toga se prosvjeduje zbog nehumanih uvjeta u kojima su živjeli i radili građevinski radnici zaduženi za izgradnju stadiona.

Što se tiče navijača koji planiraju ići u Katar, njih muči kroničani nedostatak smještajnih kapaciteta, kao i visoke cijene. Organizatori se zbog toga okreću “kreativnim” rješenjima, a britanski Daily Mail je objavio veliku reportažu iz okolice Dohe u kojoj su donijeli iscrpne informacije o takozvanim”navijačkim naseljima” koja se grade po Kataru.

Riječ je o kontejnerskim i šatorskim kompleksima u pustinji koji bi trebali primiti desetke tisuća navijača iz cijelog svijeta. Cijena šatorskog smještaja trebala bi iznositi oko 360 funti po noći (otprilike 3000 kuna), a katerske vlasti su najavile da će takvih smještaja biti oko tisuću.

“Šatorsko naselje i dalje je u izgradnji, a nalazi se u pustinji, na kraju slijepe ceste, i to 40 minuta vožnje od centra Dohe. Navijačima će navodno na raspolaganju biti bazeni, teretane, teniski tereni i klimatizacija. U kompleksu se ne prodaje alkohol, ali je plaža jako blizu, a tamo će se navodno moći kupiti alkohol”, piše Daily Mail.

Jeftinija verzija smještaja je ona kontejnerska, a navijači će za nju morati izdvojiti između 1300 i 1500 kuna po noćenju.

“Šatorsko naselje je luksuz u usporedbi s kontejnerima koji izgledaju iznimno neprimamljivo. Sve podsjeća na nekakav logor za ratne zarobljenike s nizom kontejnerskih kućica koje se protežu otprilike pola kilometra. Nije poznato ima li svaka kućica svoj WC ili će ga navijači dijeliti”, navodi novinar Daily Maila, Ian Herbert.

Još jedan kreativan oblik smještaja koji će se ponudi navijačima u Kataru nalazi se u luci. Naime, u Dohi će prije prvenstva stići dva golema kruzera koja će osigurati 3898 kabina, 45 kafića i 10 restorana. Također postoji ideja da u slučaju potrebe dođe još je jedno golemo plovilo, a tamo se za kabinu s doručkom treba izdvojiti više od 4500 kuna.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.