Prokletstvo osvajača Community Shielda! Samo jedna momčad u posljednjih 11 godina uspjela ga je izbjeći

Slavio je Liverpool protiv Manchester Cityja s 3:1, otvorio sezonu s trofejem i dodatno podignuo razinu samopouzdanja uoči starta u Premier ligi. No, osvajanje engleskog Superkupa ne znači nužno i da će Liverpool imati trofejnu sezonu. Naime, samo je jedna momčad u posljednjih 11 godina osvojila pre…

Главная страница » Prokletstvo osvajača Community Shielda! Samo jedna momčad u posljednjih 11 godina uspjela ga je izbjeći

Slavio je Liverpool protiv Manchester Cityja s 3:1, otvorio sezonu s trofejem i dodatno podignuo razinu samopouzdanja uoči starta u Premier ligi.

No, osvajanje engleskog Superkupa ne znači nužno i da će Liverpool imati trofejnu sezonu. Naime, samo je jedna momčad u posljednjih 11 godina osvojila premierligaški naslov. Bio je to Manchester City 2018. godine. Nadalje, u posljednjih 20 godina samo je šest momčadi osvajalo premierligaške naslove nakon osvajanja Community Shielda.

Primjerice, osvajači Community Shielda iz 2021. godine, momčad Leicestera, završili su sezonu na devetom mjestu.

Leicester je tako bio posljednja žrtva ‘prokletstva Community Shielda‘, a u Liverpoolu se, dakako, nadaju da ih neće snaći ista sudbina.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.