Promotor objasnio što Hrgoviću donosi naslov privremenog prvaka

FILIP HRGOVIĆ trebao bi se boriti protiv Andyja Ruiza Jr.-a za naslov IBF-ovog privremenog prvaka. Promotor Kalle Sauerland objasnio je što bi ta titula značila za Hrgovića.

Главная страница » Promotor objasnio što Hrgoviću donosi naslov privremenog prvaka

FILIP HRGOVIĆ neće dobiti priliku da se sučeli s Oleksandrom Usikom, ali IBF je naredio borbu između hrvatskog boksača i Andyja Ruiza za titulu privremenog prvaka. Jedan od Hrgovićevih promotora, Kalle Sauerland, objasnio je što to znači za njega i otkrio u kojoj su fazi pregovori s Ruizovim kampom.

“Već smo započeli pregovore, tražili smo hitni ‘purse bid’ i želimo da svi financijski dobro prođu u toj borbi. Mislim da Ruiz želi tu borbu, ne znam zašto je ne bi želio, to je okršaj za privremenog prvaka”, rekao je Sauerland u razgovoru za YouTube kanal Eat Sleep Boxing Repeat.

Svjestan je da ljudi ne vole borbe za naslov privremenog prvaka jer smatraju da ne znače puno, ali objašnjava zašto je u ovom slučaju borba puno vrjednija.

Privremeni prvak ne brani svoju titulu, nego odmah ide na prvaka

“IBF inače ne organizira borbe za privremenog prvaka, ali ovo je posebna situacija. Kad imaš naslov privremenog prvaka, dobiješ vrlo dobru podjelu s prvakom. Ne traže te da braniš taj naslov privremenog prvaka, nego ti je sljedeća borba sigurno protiv prvaka tako da je to kul”, rekao je Sauerland. 

Dodao je da ne želi da se “purse bid” oteže, nego da se što prije dogovori tko će preuzeti organizaciju borbe te je spomenuo dobre odnose s PBC-jem (Premier Boxing Champions), koji borbe prikazuje na nacionalnim i kabelskim televizijama, a ne prema “pay-per-view” modelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.