Proslavljeni španjolski košarkaš mora birati – parket ili predsjednički ured

Proslavljeni španjolski košarkaš Marc Gasol (37) morat će se odreći funkcije predsjednika Girone ako iduće sezone želi nositi dres katalonskog kluba, prenio je španjolski AS. Gasol je vlasnik i predsjednik Girone, a od 2021. i igrač kluba. Međutim, Statut španjolske ACB lige zabranjuje predsjedniku…

Главная страница » Proslavljeni španjolski košarkaš mora birati – parket ili predsjednički ured

Proslavljeni španjolski košarkaš Marc Gasol (37) morat će se odreći funkcije predsjednika Girone ako iduće sezone želi nositi dres katalonskog kluba, prenio je španjolski AS.

Gasol je vlasnik i predsjednik Girone, a od 2021. i igrač kluba. Međutim, Statut španjolske ACB lige zabranjuje predsjedniku kluba da bude registriran i kao igrač.

Stanje administratora ili direktora kluba nespojivo je s obavljanjem bilo koje funkcije predviđene Pravilnikom koje podliježu registraciji u natjecanjima koje organizira ACB . Drugim riječima, Gasol ne možete biti registrirani kao igrač ili trener i imati menadžersku poziciju.

Mlađi od braće Gasol, Pau je pet godina stariji, je planirao igrati još jednu sezonu kako bi pomogao ekipi u premijernoj sezoni u elitnom razredu španjolske košarke. U Gironi su potpuno svjesni problema i već rade na pronalaženju najbolje formule za njegovo rješavanje. Jedna je opcija očito da podnese ostavku na mjesto predsjednika kluba.

Marc Gasol je 2019. u dresu Toronta osvojio NBA naslov, dok sa španjolskom reprezentacijom ima dva olimpijska srebra, dva zlata sa svjetskih prvenstava, te dva zlata, srebro i dvije bronce na europskim prvenstvima.

Nedavno je za Gironu ugovor potpisao hrvatski košarkaš Roko Prkačin (19).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.