Raspisan međunarodni javni natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u KK Split, početni iznos je četiri milijuna eura

Danas je raspisan međunarodni javni natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u KK Split i prikupljanje ponuda za prodaju dionica „žutih”. Ponude se primaju do 14. rujna, a početni iznos je četiri milijuna eura. Jamstvo ponude iznosi tri posto odnosno 120 tisuća eura. Pred medije su u Ban…

Главная страница » Raspisan međunarodni javni natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u KK Split, početni iznos je četiri milijuna eura

Danas je raspisan međunarodni javni natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u KK Split i prikupljanje ponuda za prodaju dionica „žutih”. Ponude se primaju do 14. rujna, a početni iznos je četiri milijuna eura. Jamstvo ponude iznosi tri posto odnosno 120 tisuća eura. Pred medije su u Banovini tom prigodom izašli gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

– Ovaj natječaj je dobar primjer na koji se jedan problem koji smo imali može rješavati na kvalitetan, pametan i transparentan način. Svi ostali koraci će također biti prezentirani javnosti na transparentan i javan način. Siguran sam da ćemo na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća imati strateškog partnera. Veselim se tome da će se KK Split vratiti na stare staze – istaknuo je Puljak.

Dogradonačelnik Kuzmanić je naglasio.

– Nije cilj samo dobiti novac od prodaje, nego naći strateškog partnera koji će nam u drugom dijelu ponude pokazati i koliko će uložiti u klub, ali i prikazati viziju razvoja kluba. Ugradit ćemo sve kontrolne mehanizme da pratimo kako se ugovor izvršava. Imat ćemo pravo prvootkupa dionica, pravo pratiti razvoj kluba, sve to će biti definirano ugovorom. Natječaj će trajati dvadesetak dana. Potom će ići drugi dio obvezujuće ponude, svi ćete moći vidjeti što će ponuđači ponuditi – kazao je Kuzmanić.

Na pitanje o potencijalnim ulagačima Kuzmanić je istaknuo.

– Trenutno imamo četiri zainteresirana. Još od veljače sve to traje. Oni su i dalje zainteresirani za ulaganje.

Kako je financijsko stanje kluba?

– Trenutno Grad Splitu godišnje daje šest milijuna kuna. Ideja je da u budućnosti više ne moramo davati taj novac. KK Split je trenutno u minusu od nekih tri milijuna kuna što je u odnosu na neke naše konkurente zanemariv iznos. Ovo je jedini način da dobijemo zdrav klub u budućnosti. Nije taj minus nešto zbog čega ne možemo funkcionirati. Evo, nedavno smo doveli i kapetana Zadra Dominika Mavru. Klub je ozdravio zadnjih godina, i to nas je ponukalo na ovo. Ovo je pravo vrijeme da se klub proda – naglasio je Kuzmanić.

Pritom je posebno apostrofirao jednu stvar.

– Ovo je prva sportska privatizacija u povijesti gdje jedan grad javnim natječajem traži strateškog partnera. Nismo imali reference, nismo imali mogućnost kopirati nekoga. Mi ćemo biti referenca ostalima.

Što slijedi poslije natječaja?

– Natječaj će trajati nekih 25 dana. Onda slijedi otvaranje ponuda, prezentacija istih. Moramo sjesti, pripremiti ugovor, odabrati najboljeg ponuđača… Tada sve to ide na Gradsko vijeće. Javnost će biti uključena u drugi dio ponude. Bit ćete skoro svi uključeni u ovo – najavio je Kuzmanić.

Hoće li sve političke opcije u Gradu po pitanju ovog natječaja držati za isti štap?

– Dosad jesu, mislim da hoće i u budućnosti. Vjerujem da je ovo jedini put – uvjeren je Kuzmanić.

Hajduk i KK Split imaju dva različita puta?

– Nogomet i košarka su dva različita svijeta. U nogometu na Poljudu imate 20 tisuća gledatelja, na košarci maksimalno dvije tisuće ljudi. Manja je zainteresiranost građana za KK Split, i sponzora, manje je i prijenosa, manje je vidljivost košarke, a pogotovo su transferi u košarci toliko mali da je to neusporedivo. Tražimo nekog tko će imati veći interes od hrvatske košarke, tko želi svoj brand promovirati u Europi. Hajduk je cjelina koja se ne može uspoređivati s KK Splitom – objasnio je Kuzmanić.

Postoji li poveznica potencijalnih ulagača sa Spaladium Arenom, jesu li strateški partneri iskazali interes za igranjem u Areni?

– Nekoliko ih je postavilo po pitanje, ali mi sa Spaladiumom osim što smo vjerovnici nemamo nikakve veze. Ako oni budu pregovarali s bankama to je njihova stvar. Mi smo im spremni ponuditi veliku dvoranu na Gripama. Nema razloga da ne igraju u toj dvorani – odgovorio je Kuzmanić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.