Rekordna potrošnja klubova Premier lige: analiza revizorske kuće pokazala da se ‘zavrtilo‘ 815 milijuna funti

Klubovi engleske Premier Lige potrošili su rekordnih 815 milijuna funti u zimskom prijelaznom roku, pokazali su rezultati analize revizorske kuće Deloitte‘s Sports Business Group. Najveći potrošači bili su Chelsea, koji je potrošio 37 posto od ukupnog iznosa što je više od ukupne potrošnje svih klub…

Главная страница » Rekordna potrošnja klubova Premier lige: analiza revizorske kuće pokazala da se ‘zavrtilo‘ 815 milijuna funti

Klubovi engleske Premier Lige potrošili su rekordnih 815 milijuna funti u zimskom prijelaznom roku, pokazali su rezultati analize revizorske kuće Deloitte‘s Sports Business Group.

Najveći potrošači bili su Chelsea, koji je potrošio 37 posto od ukupnog iznosa što je više od ukupne potrošnje svih klubova u Bundesligi, LaLigi, Serie A i Ligue 1, rečeno je.

Londonski klub, trenutačno deseti na ljestvici, platio je britanski rekord od 106.8 milijuna funti (121 milijuna eura) za Argentinca Enza Fernandeza kojeg je doveo u utorak, zadnjeg dana prijelaznog roka, iz Benfice.

Potrošnja vodećih engleskih klubova je gotovo tri puta veća nego u siječnju prošle godine. Tijekom cijele sezone 2022./2023. ti su klubovi potrošili 2,8 milijuna funti na transfere igrača, n admašivši prijašnji rekord od 1.9 milijuna funti iz sezone 2017./18.

Bournemouth, koji se nalazi u zoni ispadanja, drugi je najveći potrošač u Premier League.

– Klubovi Premier lige su nadmašili u trošenju ostale klubovi iz liga petice za gotovo četiri puta u ovom prijelaznom roku – izjavio je vodeći partner u Deloitte‘s Sports Business Group Tim Bridge.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.