Reportaža s nogometnog spektakla na Hvaru: Čeferin, Boban, Srna, Šuker, Figo, Keane, Savičević i Kessler zaigrali su s dječacima i djevojčicama

Nogometni spektakl na Hvaru u režiji UEFA-e. Uoči sjednice Izvršnog odbora UEFA-e u jednoj od najpoznatijih lokalnih znamenitosti Arsenalu, na igralištu u Križnoj luci u Hvaru nogometne zvijezde predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom družile su se i igrale s djecom s najsunčanijeg hrva…

Главная страница » Reportaža s nogometnog spektakla na Hvaru: Čeferin, Boban, Srna, Šuker, Figo, Keane, Savičević i Kessler zaigrali su s dječacima i djevojčicama

Nogometni spektakl na Hvaru u režiji UEFA-e. Uoči sjednice Izvršnog odbora UEFA-e u jednoj od najpoznatijih lokalnih znamenitosti Arsenalu, na igralištu u Križnoj luci u Hvaru nogometne zvijezde predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom družile su se i igrale s djecom s najsunčanijeg hrvatskog otoka, kao i Hajduk Special Power Teamom, momčadi „bijelih” u kojoj igraju djeca s teškoćama u razvoju.

Zvonimir Boban, Darijo Srna, Davor Šuker, Luis Figo, Robbie Keane, Dejan Savičević i Nadine Kessler zaigrali su s hvarskim dječacima i djevojčicama koji su se na terenu mijenjali u grupama, na skraćenom terenu. Zvijezde su pak bile podijeljene u obje momčadi da snage budu poravnate. Prije, a pogotovo poslije nogometnog druženja nastala je strka tko će uhvatiti selfie, autogram. Potpisivali su im se na dresove, ali i na štucne, kopačke… Međutim, igrači nisu odlazili dok se nisu svima potpisali.

– Di je Figo? Eno Figa! – najčešće su bile rečenice na Hvaru. Prva i najčešća meta bio je Portugalac.

– Predivno je ovdje u Hrvatskoj, družiti se s djecom, a uz to biti na ovom suncu je fantastično. Hrvatska je predivna, lijepo se ovdje vratiti – kazao je Figo.

Međutim, fotografije su tražili i odrasli, roditelji. Nije bilo pardona.

– I meni si bi‘ idol – kazao je jedan tata Dariju Srni.

Sportski direktor ukrajinskog Šahtara iz Donjecka Srna je istaknuo.

– Stigao sam na poziv gospodina Čeferina i UEFA-e. Uvijek se rado odazovem na ovakve akcije. Počašćen sam što se ovo događa u Hrvatskoj, u Dalmaciji, na Hvaru, da su ovdje došle tako veliki ljudi, velike face. Imamo sreću što je predsjednik UEFA-e s naših prostora. Veliki gospodin. Sve što u životu radimo, činimo zbog djece, oni su budućnost – naglasio je Srna.

Nije bilo pardona niti na terenu, najspremniji od svih Čeferin je rušio Srnu, ovaj atipično za sebe igrao i na lijevom beku kad je situacija to tražila, ali sve s osmijehom na licu. Šuker je opet izbjegavao novinare, ali kada je ušao u igru i obrambene igrače. Nos za gol nije izgubio. 

Jednu od igračica Marijetu Slavić iz Sućurja, učenicu osmog razreda dočekalo je pitanje tko joj je najdraži igrač, a prijatelj je kao na ispitivanju u školi šaptao sa strane.

– Messi, reci Messi! – pokušavao je pomoći, ali nije išlo.

– Ne treniram nogomet, ali smo moje cure i ja igrale mali nogomet u Jelsi. Ne pratim nogomet, ali pratim Forsku ligu pa mi je najdraža Mladost iz Sućurja – dala je Marijeta odgovor. Ni Hajduk, ni Dinamo, ni Barcelona, ni Real, ni Liverpool, ni PSG – nego Mladost!

– Navijam za Real Madrid i Dinamo – kazao je Filip Drača.

Na Hvaru, pa za Dinamo? Zašto onda nosiš bijelu majicu?

– Pa zbog Reala! Navijam za Dinamo zato što mi je otac dinamovac. Rođen sam u Zagrebu, ali smo doselili ovdje na Hvar. Ovdje je ljepše, svih znaš, cijeli grad, svugdje možeš doći pješke – kazao nam je Filip.

Čeferin je objasnio zašto je vrh UEFA stigao na Hvar.

– Volim Hvar, a kako svakog rujna imamo Izvršni odbor u manjim mjestima želio sam da i drugi ljudi vide ove ljepote.

Prvi čovjek UEFA-e je naglasio kako nogomet igra jednom tjednom, nedjeljom.

– Protiv stresa samo sport pomaže. Odlično je da možemo doći u male krajeve i razveseliti djecu, djeca su oduševljena, a i mi guštamo igrati s njima. Međutim, kada vidiš Srnu i Keana koji djeci na dodaju loptu onda ćemo razmisliti koga ćemo drugi put pozvati – našalio se Čeferin.

SRNA: TITULA ĆE DOĆI, TREBA STRPLJENJA

Na pitanje o zadnje dvije utakmice skupine Lige nacija koje čekaju Hrvatsku, one s Danskom u Zagrebu u četvrtak i gostovanju u Austriji u nedjelju, Darijo Srna je kazao.

– Ne brinite se za reprezentaciju. Dečki su živi i zdravi, bit će to ok.

A treba li se brinuti za Hajduk?

– Ako ćemo gledati zadnjih godinu dana Hajduk je napravio iskorak. Osvojio je kup, igrao play off Konferencijske lige, bio koliko toliko do kraja u borbi za naslov prvaka. Svi mi navijači Hajduka očekujemo više, s razlogom. Za to treba dati vremena. Prvenstvo će doći, samo treba biti strpljiv. Predsjednik je obavio dobar posao. Sportska struka mora donositi prave odluke i ne smije pogriješiti – smatra Srna.

ČEFERIN JE ZA SVE ZASLUŽAN

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak je o IO-u UEFA-e kazao.

– Preko nekih kanala smo se angažirali kod predsjednika UEFA ako je moguće da nešto napravi za Hvar i nešto tu organiziramo. Njegova ideja je bila da se napravi Izvršni odbor UEFA-e u Hvaru – kazao je Novak.

Hoće li biti nekih daljnjih oblika suradnje s UEFA-e, možda po pitanju sportske infrastrukture na otoku?

– Pokušavamo, pričali smo o tome. HNS je već pomogao za ovu akciju, da malo uredimo igralište. Oni su službeni domaćin ove priče – rekao je gradonačelnik.

FORSKA LIGA TREBA POMOĆ 

Predsjednik NK Hvar Jurica Stipica je istaknuo kako je sedamdesetak djece iz osnovnih škola Hvar, Starigrad, Jelsa i Sućuraj sudjelovalo na utakmici i raznim igrama u kojima su se poslije ogledali s nogometnim zvijezdama, a poslije su na igralište ušli svi. Nismo mogli, a da na tapet ne dođe i Forska liga.

– O njoj je pisao čak i France Football. Ove godine su nam podignuti troškovi za ligu. Tražimo nekog da nam oko toga pomogne. Lani nam je HEP uskočio, pomogao nam je sponzorstvom. Ove godine HEP ne može pomoći, a klubovi to ne mogu platiti jer su to sve amateri – naglasio je Stipica.

Može li Čeferin pomoći?

– Nadam se da hoće. Pokušat ću mu to spomenuti. Troškovi lige su 210 tisuća kuna, za svakog od deset klubova po 21 tisuću. Kad bi nam netko tu uskočio, HNS koji nam već dosta pomaže ili UEFA…

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.