Rezultat kakav se ne pamti u povijesti Eurobasketa punih 76 godina: ‘Francuska nas je ‘ubila‘, jednostavno su bili puno bolji, to je jedina istina‘

Poljska je djelovala potpuno nemoćno, posebice u napadu, a koliko su inferiorni bili spram Francuza svjedoči podatak da su u prvom poluvremenu zabili svega 18 poena. Da, dobro ste pročitali. Prva je to utakmica u povijesti Eurobasketa u kojoj je jedna momčad dala manje od 20 poena na poluvremenu još…

Главная страница » Rezultat kakav se ne pamti u povijesti Eurobasketa punih 76 godina: ‘Francuska nas je ‘ubila‘, jednostavno su bili puno bolji, to je jedina istina‘

Poljska je djelovala potpuno nemoćno, posebice u napadu, a koliko su inferiorni bili spram Francuza svjedoči podatak da su u prvom poluvremenu zabili svega 18 poena. Da, dobro ste pročitali.

Prva je to utakmica u povijesti Eurobasketa u kojoj je jedna momčad dala manje od 20 poena na poluvremenu još od 1946. godine kada je Mađarska zabila svega 20 poena Čehoslovačkoj.

Francuska je na poluvremenu protiv Poljske vodila 34:18, a na kraju je bilo 95:54 za Francuze.

U prvom je poluvremenu postignuto svega 52 poena, što je najmanji broj poena u povijestieuropskih prvenstava još od 2013. godine kada su Francuska i Slovenija u četvrtfinalu zajedno ubacili svega 50 poena, prenose Sportske novosti.

Heroj poljske reprezentacije u utakmici protiv Slovenije u četvrtfinalu, Mateusz Ponitka, nakon poraza od Francuza pošteno je priznao:

– Francuska nas je ubila, uništila. Fizički prije svega. Mislim da su se baš, baš dobro spremili. Bili su mnogo bolji. Nismo imali nikakav odgovor za njihovu agresivnost, taktiku. Jednostavno su bili puno bolji, to je jedina istina. Nema se što više dodati.

Oglasio se i Igor Miličić, hrvatski stručnjak na klupi poljske reprezentacije.

– Neću ulaziti u detalje, ali nismo odgovorili na fizičku igru Francuske koja je igrala na granici prekršaja, agresivno na lopti. Vrlo brzo su dobili samopouzdanje uz kontre, teške i otvorene šuteve. Bili su bolja momčad i zasluženo su pobijedili – rekao je Miličić, čiju momčad čeka okršaj za brončanu medalju.

– Moramo imati kratko pamćenje i zaboraviti. Imamo naše finale u nedjelju i završavamo turnir zadnjeg dana što je za nas uspjeh i moramo na to biti ponosni – dodao je Miličić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.