Rijeka i Hajduk igraju utakmicu visokog rizika. Policija objavila upute za navijače

UTAKMICA je na rasporedu u nedjelju od 15 sati na Rujevici.

Главная страница » Rijeka i Hajduk igraju utakmicu visokog rizika. Policija objavila upute za navijače

RIJEKA u nedjelju od 15 sati na Rujevici dočekuje Hajduk u utakmici 11. kola SuperSport HNL-a. Utakmica će se odigrati nakon što je Rijeku zadesilo olujno nevrijeme tijekom kojeg su pale ogromne količine kiše. Poplave i bujice blokirale su promet diljem grada. Ipak, teren na Rujevici je pred dolazak Hajduka u savršenom stanju. 

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija – uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama  visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima,  Zakonu o javnom okupljanju, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja te očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama: Ulazi u stadion Rujevica biti će otvoreni od 13.30 sati. 

Za ulaz u stadion morate imati:

– kupljenu ulaznicu i

– javnu ispravu s fotografijom.

Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

– unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

– unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

– paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

– maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,

– unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

– pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

– pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

– bacanje predmeta u natjecateljski prostor te

– boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se:

– posjetiteljima pod utjecajem alkohola,

– osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,

– posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i

– osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici. 

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu”, stoji u priopćenju iz MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.