Roberto Carlos stavio je na profilnu majmuna u dresu Brazila. Evo zašto

ROBERTO CARLOS, legendarni reprezentativac Brazila, na svom je Twitteru na profilnu sliku stavio ilustraciju majmuna koji nosi dres Brazila.

Главная страница » Roberto Carlos stavio je na profilnu majmuna u dresu Brazila. Evo zašto

ROBERTO CARLOS, legendarni reprezentativac Brazila, na svom je Twitteru na profilnu sliku stavio ilustraciju majmuna koji nosi dres Brazila. To je njegov vid podrške njegovom sunarodnjaku Viniciusu Junioru, koji je proteklih dana doživio brojne rasističke uvrede. Povod za to bila je njegova proslava pogotka plesom.

Viniciusa je posebno žestoko u kultnoj emisiji El Chiringuito kritizirao Pedro Castro, predsjednik Udruge španjolskih agenata. “Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštovati suparnike i prestati se ponašati kao majmun”, rekao je Castro.

Na prošloj utakmici, madridskom derbiju Atletica i Reala, Viniciusa je publika vrijeđala hukanjem i oponašanjem majmuna kad god bi primio loptu. Nastavilo se to i na stadionu tijekom utakmice, a s rasistima se Brazilac već nekoliko dana obračunava na društvenim mrežama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.