Ruskog MMA borca optužili da je pobjegao iz Rusije. On se oglasio na Instagramu

OGLASIO se nakon informacija da je pobjegao iz Rusije.

Главная страница » Ruskog MMA borca optužili da je pobjegao iz Rusije. On se oglasio na Instagramu

BROJNI svjetski mediji objavili su da je ruski MMA Borac Marif Piraev pobjegao iz zemlje nakon što je dobio poziv za vojsku. Naime, ruska vlast objavila je opću vojnu mobilizaciju zbog invazije na Ukrajinu, koja traje od veljače. Poziv za vojsku stigao je i sportašima, tako i Piraevu.

“Pročitao sam toliko toga o sebi”

On se trebao prije nekoliko dana javiti komisiji za registraciju novih vojnika, ali to se nije dogodilo. Uslijedile su optužbe i priče da je pobjegao preko rusko-gruzijske granice, no Piraev se oglasio na Instagramu prije 18 sati.

“Opušteno! Danas sam ušao na društvene mreže i pročitao toliko toga o sebi. Prijatelji, bio sam tjedan dana u trening-kampu u bratovoj domovini, proučavajući karakteristike gruzijskog hrvanja. Da, ozlijeđen sam, moje borbe su i dalje upitne, ali to me sigurno ne sprječava od povratka u Rusiju u bliskoj budućnosti”, započeo je Piraev pa dodao:

“Branit ću Rusiju”

“Za one koje posebno zanima, objasnit ću. Nisam dobio zapovijed, ali ako treba braniti domovinu – hoću! Nikad nisam kršio zapovijedi, pošteno sam odrađivao svoje dužnosti. A onim koji su bili najglasniji oko mene ovih dana poručujem da paze na sebe i budu odlučni u odnosu prema domovini i vojnoj službi.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.