Sad nam je i Tobol jasniji: svi igraju nogomet, Kazahstan će u idućem ciklusu biti u B-razredu Lige nacija

Nećemo s ovim tekstom amnestirati Hajduk od eliminacije od Tobola, lani u Kazahstanu, u Kostanaju, u okviru kvalifikacija za plasman u skupine Konferencijske lige, ali činjenica da se nogometna reprezentacija Kazahstana probila iz C razreda u viši stupanj Lige nacija doista je odjeknula kao veliko i…

Главная страница » Sad nam je i Tobol jasniji: svi igraju nogomet, Kazahstan će u idućem ciklusu biti u B-razredu Lige nacija

Nećemo s ovim tekstom amnestirati Hajduk od eliminacije od Tobola, lani u Kazahstanu, u Kostanaju, u okviru kvalifikacija za plasman u skupine Konferencijske lige, ali činjenica da se nogometna reprezentacija Kazahstana probila iz C razreda u viši stupanj Lige nacija doista je odjeknula kao veliko iznenađenje!

Kazahstan će u idućem ciklusu odrađivati utakmice u B razredu Lige nacija, taj skok je baš senzacija.

Ili spada u onu otrcanu rubriku „svi danas igraju nogomet!”

Da, igra ga i Kazahstan i to sve bolje.

Zemlja koja ulaže u nogomet već odavna i strance doziva da im i liga bude bolja i lukrativni su tamo ugovori, a krizu rata brzo su prebrodili početkom siječnja i tamo je opet mirno, baš je iznenadila: svladala je Bjelorusiju sa 2:1, poveli su golom Gabiševa u 29. minuti, Savicki je izjednačio u sučevoj nadoknadi vremena u prvom dijelu, a Kazahstanu je pobjedu donio Zajnutdinov u 79. minuti.

Ne čudimo se Bjelorusiji, ali se čudimo da je jedna Slovačka time zaostala na sedam bodova dan prije nego što će sutradan igrati u Trnavi protiv Azerbajdžana, taj je rezultat postao nevažan, Kazahstan je postao neuhvatljiv.

Dakle, u skupini s Bjelorusijom, Slovačkom i Azerbajdžanom, Kazahstan je došao do prvog mjesta, od 15 osvojio čak 13 bodova, znači četiri pobjede i remi prije posljednje runde.

Slovačka je bila veliki favorit skupine, zemlja koja je u posljednje vrijeme nogometu dala Mareka Hamšika reflektirala je na brzi povratak u B skupinu, ali se preračunala.

Često ključ leži u treneru: Kazahstan je iznenadio, a vodi ih Magomed Musajevič Adijev, po nacionalnosti Rus, rođen u Groznom, bio je nedavno trener Šahtera iz Karagande, sjetit će se „bijeli” terena u Karagandi i muke sa Šahterom prije nekoliko godina… Vodio je Adjev i Anži iz Mahačkale, služio i u Ahmatu iz Groznija.

A onda je u proljeće Adijev preuzeo reprezentaciju Kazahstana i ostvario malo čudo što ga nogometna Europa apostrofira.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.