Šibenka nije uspjela izboriti završni turnir: na gostovanju u Komarnom nisu obranili prednost s Baldekina

Košarkaši Šibenke nisu se plasirali na završni turnir Alpe Adria Cupa. U uzvratnoj utakmici četvrtfinalau Slovačkoj nisu uspjeli obraniti sedam koševa prednosti koliko su donijeli iz prve utakmice odigrane na Baldekinu. U konačnici su ostali kratki za samo četiri poena. Šibenka je odlično otvorila u…

Главная страница » Šibenka nije uspjela izboriti završni turnir: na gostovanju u Komarnom nisu obranili prednost s Baldekina

Košarkaši Šibenke nisu se plasirali na završni turnir Alpe Adria Cupa. U uzvratnoj utakmici četvrtfinalau Slovačkoj nisu uspjeli obraniti sedam koševa prednosti koliko su donijeli iz prve utakmice odigrane na Baldekinu. U konačnici su ostali kratki za samo četiri poena.

Šibenka je odlično otvorila utakmicu. Narančasti su bili veoma precizni u napadu, posebice trojac Kakar- Jambrović- Brocić, dok je pod obručima dominirao vrijedni Amerikanac Howard. Rezultiralo je to vodstvom Šibenčana (34:23), što je sa zalihom iz prve utakmice iznosilo lijepih plus 18.

Međutim, s obzirom na skraćenu rotaciju (Šibenka je igrala bez dvojice važnih igrača Paića i Pleadina) bilo je logično da će momčad trenera Damira Milačića upasti u krizu. Dogodilo se to u trećoj četvrtini. Bili su Narančasti više od pet minuta bez koša iz igre, uspijevao je pogađati tek Jambrović s linije slobodnih bacanja.

Jasno, koriste to domaćini i preko raspoloženog Amerikanca Stuckeya rade seriju (13:3) i stižu do prvog vodstva na utakmici (58:54).

Još je to bio rezultat koji je Šibenčane vodio na završni turnir. No, Slovaci su već u prvoj minuti četvrte četvrtine stigli do osam koševa prednosti (68:60).

Ipak, raspoloženi Kakar i Jambrović držali su Šibenku iznad vode sve do uzbudljive završnice. Vjerojatno ključni trenutak zbio se 11 sekundi prije kraja utakmice kod vodstva Slovaka (88:78) kada je tricu promašio Brocić. Da je njegov šut ušao, lako je moguće da bi se ulasku među četiri najbolje veselili Šibenčani.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.