Sinjski alkar bacio rukavicu izazova: ‘Stižu pojačanja, mladi talenti stasaju, opet ćemo biti konkurentni‘

Obično je u lipanjska i dobrim dijelom srpanjska doba klupska košarka u Hrvata bila u debeloj hladovini i lišena bilo kakvih uzbuđenja. Ove sezone financijski problemi u Zadru i Ciboni uzburkali su duhove i donekle poremetili odnos snaga. Pravilo je do sada bilo i više nego jasno – prvo se za košark…

Главная страница » Sinjski alkar bacio rukavicu izazova: ‘Stižu pojačanja, mladi talenti stasaju, opet ćemo biti konkurentni‘

Obično je u lipanjska i dobrim dijelom srpanjska doba klupska košarka u Hrvata bila u debeloj hladovini i lišena bilo kakvih uzbuđenja.

Ove sezone financijski problemi u Zadru i Ciboni uzburkali su duhove i donekle poremetili odnos snaga. Pravilo je do sada bilo i više nego jasno – prvo se za košarkaškim stolom/tržištem goste bogati, a onda sirotinja. Dakako, uvjetno rečeno. No, kako sada stvari stoje i bogati umiju da plaču, a pitanje tko će od njih uopće biti na životu do starta prvenstva, stoga u igru ulaze i oni iz drugog plana.

Tako smo oko bacili na sinjskog Alkara koji je bio sinonim za onog koji se posljednji hrani. I to je tako otkad je i Boga i čovika. Uvijek se u Sinju čekalo da štagod padne sa stola bogatih. U pravilu tik pred start prvenstva, puno prekasno i to se uvriježilo kao normalno, ali normalno nikako nije. Dokaz tomu je i činjenica se do pred koju godinu Sinjani ni s kim nisu potpisivali ništa duže od jedne sezone. Jer je uvijek vladala nekakva neizvjesnost. 

Donekle se to promijenilo, talentirani mladi igrači su konačno vezani dvogodišnjim ugovorima i to je dobro, ali i dalje su udarne snage dovođene sa strane. Sve od pojave Brandona Johnsona pa do ovog posljednjeg u liku Jamesa McGlynna, stranci su bili nositelji kvalitete i sasvim je jasno da će se toj soluciji pribjeći i ove sezone. Em je najjednostavnija, em je i najjeftinija. Šta ne znači i najbolja.

Izgledno je da će trener Vladimir Krstić i dalje biti na čelu momčadi, a njegov povratak s godišnjeg odmora označit će i start slaganja rostera za narednu sezonu koja je sve samo ne predvidljiva. Prvo će trebati prosijati domaće snage, igrače iz vlastitog “vrtla”. 

Od potpisanih tako su na listi tek mladići Mladen Tomašević, Frano Pralija, Borna Jurela i Šime Lisica koji je u završnici sezone stigao u Sinj. Za vjerovati je i da će kapetan Hrvoje Vučić produžiti vjernost, a prema informacijama iz kluba u tijeku su razgovori s još nizom što domaćih – što igrača sa strane.

– Radimo na pojačanjima, iako teško je sada izlaziti s konkretnim imenima s obzirom na to da mnogi važu domaće i inozemne ponude. Amerikanac je uvijek opcija, vidjet ćemo kako će se razvijati priča oko slaganja momčad pri čemu će trener dati svoj sud. Vjerujem da ćemo složiti momčad koja će biti konkurentna, da će Alkar biti faktor u prvenstvu i da će naši navijači imati razloga za zadovoljstvo. Naravno da ćemo pritom raditi i na razvijanju domaćih igrača te tako jačati bazu za naredne sezone – kazao nam je predsjednik kluba Denis Bobeta.

Nadajmo se da će tako i biti i da će Alkar biti nešto konkurentniji nego do sada. Konkurencija je već dobrano zasukala rukave, potpisala neke igrače, složila neku okosnicu pa je krajnje vrijeme da se s mrtve točke pomakne i Alkar.

Jako je važno usto spomenuti kako u klubu stasaju brojni mladi talenti koji su se pojavili u gotovo svim mlađim reprezentativnim selekcijama. Od Tomaševića (U20 reprezentacija) koji će gotovo sigurno biti prva opcija na četvorci pa preko Putnika, B. Jurele, Jukića, Pralije i sve do nadolazećih talenata u vidu Vatroslava Mastelića koji je priključen prvoj momčadi te onih koji stižu velikim koracima poput Tonija Tadića i Lovre Armande koji su dio U16 reprezentacije te Marijana Mastelića (U15). 

U Sinju je ovih dana na pripremama i ženska U16 reprezentacija, bila je usto najavljena i U18, a još ranije je organizirana i završnica juniorskog prvenstva pa se slobodno može reći da se neke stvari pomiču naprijed u košarkaškom Sinju. 

E sad samo ostaje i da se prva momčad počne ubrzano slagati i da se konačno počnu pojavljivati imena na listi pojačanja kako Alkar opet ne bi bio zadnja stanica na košarkaškom kolosijeku. #Vrime je!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.