Skandalozna odluka izazvala prve kontroverze: dvije najveće zvijezde BiH stale uz Ukrajinu i odbijaju igrati s Rusima

Pisali smo već o tome da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio odigravanje prijateljske utakmice s Rusima. I to je izazvalo salve protesta i negodovanja po BiH, te šok u cijeloj Europi, a mnogi idu toliko daleko da draže bojkot reprezentacije te smjenu svih čelnika Saveza. Odluka koju je…

Главная страница » Skandalozna odluka izazvala prve kontroverze: dvije najveće zvijezde BiH stale uz Ukrajinu i odbijaju igrati s Rusima

Pisali smo već o tome da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio odigravanje prijateljske utakmice s Rusima. I to je izazvalo salve protesta i negodovanja po BiH, te šok u cijeloj Europi, a mnogi idu toliko daleko da draže bojkot reprezentacije te smjenu svih čelnika Saveza. Odluka koju je Savez donio posljedica je jakog srpskog lobija koji postoji u Savezu, a znamo da je Milorad Dodik, kao najutjecajniji Srbin u BiH, otvoreno na strani Rusije u agresorskom ratu kojeg vodi u Ukrajini.

Svoj stav o toj odluci saveza već je izrekao i Miralem Pjanić, jedan od senatora i najvećih zvijezda momčadi.

– Čuo sam za odluku saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me što mislim o utakmici. Rekao sam što mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije to dobra odluka! Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvijek se nešto pokvari. Nemam riječi.

I najbolji igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da bi reprezentacija trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Rusije.

– Protiv sam igre dok stradaju nevini ljudi. Uvijek sam isključivo za mir i želim biti solidaran s narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih – rekao je Džeko.

Na društvenim mrežama javio se i Darijo Srna. On je preko društvenih mreža poslao poruku “Vjerujem u tebe”. Uz zastavu BiH koja se nalazi u srcu.

Znamo da je ovo politička odluka, ali doista je riječ o skandaloznoj odluci koja igračima BiH Može donijeti samo pregršt problema u životu. Utakmica bi se igrala 19. studenog.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.