Slavit će se Božić u Višnjiku: ‘Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno‘

Što u predblagdanskom ugođaju možemo očekivati u derbiju između Zadra i Cibone, hrvatskih klubova u Admiral Bet ABA ligi. Pogled na ljestvicu na kojoj Zadar ima sedam pobjeda i četiri poraza, vuče prema gotovo sigurnim bodovima za domaće. Jer, Cibona ima obrnut omjer, četiri pobjede i sedam poraza….

Главная страница » Slavit će se Božić u Višnjiku: ‘Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno‘

Što u predblagdanskom ugođaju možemo očekivati u derbiju između Zadra i Cibone, hrvatskih klubova u Admiral Bet ABA ligi. Pogled na ljestvicu na kojoj Zadar ima sedam pobjeda i četiri poraza, vuče prema gotovo sigurnim bodovima za domaće. Jer, Cibona ima obrnut omjer, četiri pobjede i sedam poraza. Tu se negdje mora „ugurati” i uvjerljiv poraz Zadra na gostovanju kod Cibone koja je slavila 93:71 u HT Premijer ligi. Cijeneći ono što se moglo vidjeti u zadarskoj prezentaciji, „vukovi” nemaju previše izgleda. Ali…

– Ovo je derbi, utakmica posebnog naboja koja igračima puno znači. Kao i uvijek pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer zajedno bolje guramo. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra, koji uvijek nastoji euforiju spustiti na minimum, uvažava svakog suparnika.

Ali, ipak najviše svoju momčad! Cibona je, za razliku od Zadra, imala teških poraza u ABA ligi. No, u odnosnu na prvi ovosezonski dvoboj, dosta su dobili povratkom Blaža Mesičeka i i uključivanjem Domagoja Vukovića kojeg je, još dok je igrao u Zadru, teška ozljeda odvojila od parketa. Jusup pak vidi dodatnu snagu i u Filipu Bundoviću koji „vukovima” puno znači pod obručima, jednako kao i učinak iza kojeg zna stajati Lovro Mazalin ili lucidni razigravač Borna Kapusta.

Zadar će imati gromoglasnu potporu s tribina, ali su uoči važne utakmice ostali bez predsjednika Nadzornog odbora Ante Rubeše koji je podnio ostavku.

Utakmica počinje u 18 sati uz TV prijenos na Arenasportu 1.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.