Slavna momčad iz Los Angelesa je na velikim mukama: LeBron i Westbrook su bili na istoj utakmici, ali se nisu niti pogledali …

LeBron James (37) Ljetnu ligu koja se igra u Las Vegasu posjećuje redovito, barem od kako je postao igrač Los Angeles Lakersa. Pojavio se i ove godine, nekoliko minuta prije početka utakmice između Lakersa i Phoenix Sunsa. Sjeo je dakako odmah pokraj terena. I onda je krenuo lagani stampedo onih koj…

Главная страница » Slavna momčad iz Los Angelesa je na velikim mukama: LeBron i Westbrook su bili na istoj utakmici, ali se nisu niti pogledali …

LeBron James (37) Ljetnu ligu koja se igra u Las Vegasu posjećuje redovito, barem od kako je postao igrač Los Angeles Lakersa. Pojavio se i ove godine, nekoliko minuta prije početka utakmice između Lakersa i Phoenix Sunsa. Sjeo je dakako odmah pokraj terena. I onda je krenuo lagani stampedo onih koji su ga došli pozdraviti.

Jerry Stackhouse, James Jones, Gary Payton II i Baron Davis krenuli su odmah, praktički zajedno s 10-ak fotoreportera koji su Jamesa fotkali iz svih mogućih kuteva. Potom mu je prišla skupina njegovih aktualnih suigrača: Wenyen Gabriel, Thomas Bryant, Juan Toscano-Anderson i Talen Horton-Tucker, koji je kasnije uz Jamesa pogledao treću četvrtinu. James voli Hortona, a i zastupa ih isti agent.

Jamesa su tijekom utakmice došli pozdraviti i čelnici kluba, od višeg savjetnika za košarku Kurta Rambisa preko novog glavnog trenera Darvina Hama, do potpredsjednika košarkaških operacija i generalnog direktora Roba Pelinke.

A sve je s dijagonalno suprotnog dijela parketa gledao Russell Westbrook. Ostao je sve do kraja druge četvrtine, da bi se potom izgubio. U međuvremenu nije došao pozdraviti Jamesa, a znao je da mnogi u dvorani pomno paze na taj detalj. Njih dvojica nisu se pozdravili.

Naravno, mnogi će reći kako taj detalj jasno otkriva kakvi su trenutačni odnosi između dvije velike zvijezde Lakersa. LeBron James prošlog je ljeta bio taj koji je inzistirao na dolasku Westbrooka, premda je Pelinka bio za dovođenje DeMara DeRozana – na kraju su ga uzeli Bullsi u kojima je odigrao fantastičnu sezonu – i Buddyja Hielda. Westbrook se pak u Lakersima pokazao kao potpuni promašaj, a James mu je brzo okrenuo leđa.

Već se, naime, mjesecima priča o tome kako Lakersi čine sve da razmijene Westbrooka koji ulazi u posljednju godinu 49 milijuna dolara teškog ugovora. Posljednjih tjedana glavu ulogu u tome da Westbrook napusti LA navodno ima baš LeBron James, koji umjesto njega želi dovesti Kyriea Irvinga, kojeg se Brooklyn Netsi žele riješiti nakon što je Kevin Durant izrazio želju za odlaskom. Irvingov jedini izbor su Lakersi, James žestoko preferira dovođenje Irvinga, što bi značilo i odlazak Westbrooka. Kojeg doduše Netsi ne žele, pa Lakersi na sve strane traže treću momčad koja bi prihvatila Westbrookov ugovor. Sve se glasnije priča da će to napraviti San Antonio Spursi, koji bi dobili Westbrooka i jedan pick Lakersa u sljedećim godinama, a Westbrooka bi ionako odmah potom otpustili.

Naravno da Westbrook sve to zna i stoga je njegovo “zaobilaženje” LeBrona Jamesa ustvari bilo sasvim očekivano.

Zanimljivi su bili događaji u dvorani nakon što je Westbrook otišao. Novog trenera Lakersa Darvina Hama ubrzo su okružili novinari koji je poslovično ostao “zakopčan”. Ham je ipak prokomentirao činjenicu da su Lakersi već promijenili pola momčadi u odnosu na prošlu sezonu koju što prije žele zaboraviti.

– Mlađi smo, mislim da smo postali brži, mislim da smo gladniji. Gledam Juana Toscano-Andersona, Lonnieja Walkera, Troya Browna Jr., Damiana Jonesa, Thomasa Bryanta pa čak i neke naše mlade djece poput Colea Swidera, ili Scottyja Pippena Jr. Dečki su gladni i gledaju našu veliku trojku (James – Davis – Westbrook). Svi oni stvarno žele učiniti sve što je u njihovoj moći da izađu na parket i pomognu im.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.