Slovenci imaju Dončića, ali nisu ni naši Bogdanović, Zubac i Hezonja ‘za bacit’: ‘Spremni smo, znat ćemo im odgovoriti‘

Ljubljanske Stožice su rasprodane. Bile bi i da je kapacitet dvorane triput veći od 12.500 mjesta, uvjeravaju Slovenci. Kažu i da je čak 40 zahtjeva za novinarskom akreditacijom odbijeno. Slovenija je ‘poludila’, a kako i ne bi kad će je u četvrtak navečer od 20.15 sati predvoditi jedan od najboljih…

Главная страница » Slovenci imaju Dončića, ali nisu ni naši Bogdanović, Zubac i Hezonja ‘za bacit’: ‘Spremni smo, znat ćemo im odgovoriti‘

Ljubljanske Stožice su rasprodane.

Bile bi i da je kapacitet dvorane triput veći od 12.500 mjesta, uvjeravaju Slovenci. Kažu i da je čak 40 zahtjeva za novinarskom akreditacijom odbijeno.

Slovenija je ‘poludila’, a kako i ne bi kad će je u četvrtak navečer od 20.15 sati predvoditi jedan od najboljih svjetskih košarkaša Luka Dončić, potpomognut prije svega braćom Dragić, a suparnik susjed Hrvatska koja je unatoč problemima možda najjača u posljednje vrijeme. Trojica su u prvom planu. Dvojica NBA igrača, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, a treći je Mario Hezonja, koji se probudio nakon povratka iz najjače lige svijeta u Europu.

Obje reprezentacije su slavile u generalnoj probi pred ogled u Stožicama, naši su dobili bez Bogdanovića i Zupca u riječkom Zametu 92:74 Poljsku, te zaslužili pohvale od suparnika. Slovenija je s više od dvije tisuće svojih navijača razbila Italiju usred Trsta 90:71. Nastupio je Dončić, te, naravno, bio prvo ime.

– Entuzijazam kakav sada imaju Slovenci nema nitko na svijetu, a Dončić je ono što je Dražen bio za nas. Magnet za sve. Svi čekaju da on dođe u reprezentaciju, a i on jedva čeka da bude u reprezentaciji – riječi su Jasmina Repeše, bivšega hrvatskog izbornika. Odmara se u Dubrovniku gdje čeka novu sezonu. Ponovno će u akciju. Prošlu sezonu je zbog zdravstvenih problema propustio, nakon samo jedne utakmice na klupi Fortituda iz Bologne. Sad je sve u najboljem redu, te je dogovorio povratak u talijanskog prvoligaša Pesaro iz kojeg je u ljeto 2021. otišao u Bolognu.

Repeša je bivši hrvatski izbornik, koji je prije devet godina Hrvatsku odveo na Eurobasketu u Sloveniji do polufinala, a što je najbolji plasman naših od 1995., kad je bio pomoćnik Aleksandru Petroviću, i kad je osvojena posljednja velika medalja s Tonijem Kukočem, Dinom Rađom, Stojkom Vrankovićem, Arijanom Komazecom, Velimirom Perasovićem…

– Motivira nas što je dvorana rasprodana. Dugo nije jedna utakmica izazvala toliko interesa, najviše zbog Dončića, ali imamo i mi Bogdanovića, Zupca, Hezonju… Imamo što reći, da ne zaboravim ostale igrače. Bit ćemo spremni i znat ćemo odgovoriti – naglasio je hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

Tri dana nakon ogleda sa Slovenijom u Ljubljani, Hrvatsku u Rijeci u nedjelju, 3. srpnja, čeka utakmica s Finskom. Posljednje dvije utakmice u skupini odlučuju o tome hoće li se naši i dalje boriti za put na Svjetsko prvenstvo. S dvije pobjede – hoće, a ukoliko ne uspiju u Stožicama, moraju dobiti Finsku i nadati se kako Švedska neće ostvariti niti jednu pobjedu u zadnjem krugu kvalifikacija, te kako će ona otpasti (gost Finske i domaćin Sloveniji).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.