Španjolska nakon drame peteraca svladala Italiju i osvojila naslov svjetskog prvaka

Španjolska je novi svjetski prvak! Nakon drame peteraca u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti pobijedili su Italiju rezultatom 15:14 (3:3, 3:0, 2:3, 1:3, pen. 6:5) Pred gotovo punim tribinama mitskog bazena Alfred Hajos „furija” je otišla stepenicu više nego na prošloj svjetskoj smotri, 2019. go…

Главная страница » Španjolska nakon drame peteraca svladala Italiju i osvojila naslov svjetskog prvaka

Španjolska je novi svjetski prvak! Nakon drame peteraca u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti pobijedili su Italiju rezultatom 15:14 (3:3, 3:0, 2:3, 1:3, pen. 6:5) Pred gotovo punim tribinama mitskog bazena Alfred Hajos „furija” je otišla stepenicu više nego na prošloj svjetskoj smotri, 2019. godine Gwangjuu kada su bili srebrni.

Zanimljivo, isto je glasio i tadašnji finalni par, a pobjeda je pripala Talijanima. Slatka je ovo osveta za španjolske vaterpoliste. Osvojili su svoj ukupno treći naslov svjetskih prvaka u povijesti, prvi još od 2001. godine.

Od početka je Španjolska vodila utakmicu. Italija nije bila u prednosti nijednom. Uragansku četvrtina za Španjolce je bila druga. Nju su pobijedili s 3:0 odvojivši se tako na razliku koju su do kraja samo održavali.

Imali su u trećoj četvrtini i plus četiri (7:3). Talijani su se uoči posljednje četvrtine ipak približili na samo dva gola minusa. Ipak, velika borba vodila se do kraja susreta. Italija je preko Dolcea smanjila na samo gol zaostatka (9:8), a odmah u sljedećem napadu pogotkom Presciuttija i poravnala rezultat. U naletu su bili Talijani, mogli su i do vodstva, ali nisu uspjeli. Španjolci u svom posljednjem nisu napadu zabili i pristupilo se izvođenju peteraca u kojem su na koncu uspješniji bili  Španjolci sa 6:5. Presudila je obrana njihovog vratara.

Nezaustavljiv u regularnom dijelu bio je Granados s četiri pogotka, dok je dva dodao Munarriz. Peterce su za Španjolsku zabili Perrone (dva puta), Granados (dva puta), Larumbe i Cabanas, a promašio je Munarriz. Za Italiju su precizni bili Damonte (dvaput), Echenique, di Fulvio i Presciutti, dok je dvaput promašio Cannella, na koncu tragičar finala.

Poredak

1. Španjolska

2. Italija

3. Grčka

4. HRVATSKA

5. Srbija

6. SAD

7. Mađarska

8. Crna Gora

9. Japan

10. Gruzija

11. Australija

12. Južna Afrika

13. Njemačka

14. Kazahstan

15. Brazil

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.