Split predstavio novog direktora: ‘Košarka je moj način života. Poslovni sam čovjek već 20 godina, a sada svojim iskustvom želim pomoći klubu da dođe na još višu razinu‘

Novi direktor KK Splita je Dejan Žaja. Obznanili su to iz kluba na konferenciji za medije održanoj na Gripama. Dobro je to znano lice iz košarkaških krugova, ali i iz poslovnog svijeta. Za Žajom je dvadesetak godina iskustva što u privatnom, što u financijskom sektoru. Novi je to čovjek na čelu Žuti…

Главная страница » Split predstavio novog direktora: ‘Košarka je moj način života. Poslovni sam čovjek već 20 godina, a sada svojim iskustvom želim pomoći klubu da dođe na još višu razinu‘

Novi direktor KK Splita je Dejan Žaja. Obznanili su to iz kluba na konferenciji za medije održanoj na Gripama. Dobro je to znano lice iz košarkaških krugova, ali i iz poslovnog svijeta. Za Žajom je dvadesetak godina iskustva što u privatnom, što u financijskom sektoru. Novi je to čovjek na čelu Žutih nakon što je s te funkcije otišao Edo Blažević.

– Košarka je moj način života. Do 24. godine sam igrao, ali i danas sam u tom krugu ljudi. Poslovni sam čovjek već 20 godina, a sada svojim iskustvom želim pomoći klubu da dođe na još višu razinu. Želim mu vratiti barem dio slavnih dana iz prošlosti. Fokusiran sam i motiviran. U klubu osjećam pozitivu – govorio je Žaja.

Predstavnici medija odmah su ga upitali za onaj najvažniji, sportski dio. Stanjen je roster prve momčadi…

– Da, smanjena je rotacija, ima i dosta ozljeda. Vidim dobre i loše strane. Ali u momčadi postoji kvaliteta. Što se budućnosti tiče, želim Split na prvom mjestu u Hrvatskoj, ali i da budemo konkurentni u regionalnoj ligi. Malo treba ovom gradu da se zapali iskra.

Kakva je financijska situacija? Koji su ciljevi?

– Želim da klub napreduje financijski pomoću raznih vrsta prihoda. A u tome će sigurno pomoći obnovljena dvorana. Želim da svako dijete koje dođe u dvoranu poželi igrati košarku. Moramo stvoriti dobar ambijent i uvjete, poboljšati prihode od prodaje.

Puno se priča o novom, osvježenom izgledu dvorane.

– Ona mora izgledati fenomenalno i biti ugodna za sve koji dođu. Siguran sam da Split može imati po 2000 navijača na svakoj utakmici. Nije to velika brojka za ovaj grad. Ja sam igrao na nižim razinama, ali svejedno znam kako je to kada imaš podršku. Izgled dvorane će biti korak naprijed u klubu. Potrebno nam je puno malih stvari kako bismo dosegnuli veće ciljeve.

Jeste li već razgovarali s Gradom? Što je s prodajom?

– Postoje razne kombinacije. Sve ovisi o tome što ćemo napraviti u klubu. I oni žele vidjeti da se dobro radi. Postoje interesenti, ali o tome je još rano pričati.

Što je potrebno učiniti da klub bude manje ovisan o Gradu, a postane više atraktivan sponzorima i ulagačima?

– Taj dio vidim u dva segmenta. Prvi je da klub mora imati veće prihode od fan shopa i raznih projekata koje ćemo plasirati. A drugi su dugoročne poslovne suradnje. Ako budemo imali rezultat, stvorit ćemo tržište. Ako je to, pak, kratkoročno, to su onda samo donacije. Moramo stvoriti situaciju da postanemo poželjni investitorima.

Fokus će biti i na plasiranju domaćih igrača.

– Budžet kluba određuje prvu momčad, svjestan sam toga. U budućnosti moramo imati puno više domaćih košarkaša, kao što je bilo prije. Povijest nam je pokazala da je to moguće. Svi smo u tom segmentu malo zastali – zaključio je Žaja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.