Split pregazio Borca na Gripama i napravio veliki korak prema plasmanu u play off ABA lige

Košarkaši Splita su uvjerljivom pobjedom nad Gripama nad Borcem i teoretski osigurali ostanak u Admiral Bet ABA ligi, ali i napravili veliki korak prema plasmanu u play off, među osam najboljih momčadi natjecanja. Gotovo cijela utakmica bila je jednosmjerna ulica. Momčad trenera Srđana Subotića bila…

Главная страница » Split pregazio Borca na Gripama i napravio veliki korak prema plasmanu u play off ABA lige

24:7 (6.)

Spektakularno otvaranje Splita. Sijevalo je sa svih strana. Gostujući trener Dejan Mijatović je kod rezultata 7:0 za Split nakon 74 sekunde pozvao minutu odmora, ali nije pomoglo. Posebno je raspoložen bio Nelson koji je zabio deset poena u prve četiri minute, a priključio mu se i sunarodnjak Sullivan.

36:20 (10.)

Najbolju četvrtinu sezone odigrali su košarkaši Splita, u prvih deset minuta gotovo da nisu znali za promašaj. Za dvicu su gađali 9/10, trice 5/7 samo zato što Mavra u zadnjoj sekundi nije zabio s centra, dok su bili stopostotni s linije slobodnih bacanja 4/4. Uz to je Mavra već skupio šest asistencija.

40:32 (14.)

Potpuno je stao napad ‘žutih‘. U prve četiri minute druge četvrtine iz igre je zabio samo Shorter, i to tricu iz vrlo teške situacije s istekom napada. Na drugoj strani namjestili su ruku gosti iz Čačka, probudio se Hale koji je zabio deset poena u drugoj četvrtini. Borac je doslovno prepolovio prednost domaćina.

50:35 (16.)

Munjevito je Split vratio prednost u ranije gabarite, u samo dvije minute. Ponovno je stekao domaći sastav opipljiviju prednost. Nositelji igre su se nakon predaha vratili na parket, a povukao je i Vuko odličnom dionicom. Pogodio je Mavra tricu, a zatim je nešto kasnije i dvaput bio precizan s linije slobodnih bacanja.

67:56 (22.)

Vratio se stari Shorter. Sada je Amerikanac Shorter bio glavna figura u redovima sastava s Gripa, on i sunarodnjak Sullivan držali su goste iz Čačka na distanci. Na poluvrijeme se otišlo s plus 14 za Split (62:48), zabili su ‘žuti‘ u prvih 20 minuta poena koliko nekad postignu u cijelom susretu.

89:58 (26.)

Rapsodija ‘žutih‘, odnosno potpuni raspad sistema kod gostiju iz Čačka. Okidač je bila tehnička pogreška treneru gostiju Dejanu Mijatoviću pa zatim i nakon gledanja snimke dosuđen namjeran prekršaj Baldwinu zbog udarca Kalajžića u glavu. Split je serijom 22:2 otišao na velikih plus 31. 107:96 (38.)

Sve poslije je bilo samo odrađivanje posla, ali se i posve nepotrebno zakompliciralo. U Čačku je Split izgubio već dobivenu utakmicu. U ovoj je ponovno došlo do nesvjesnog opuštanja u završnici. Trener Subotić držao je oprezno gotovo stalno najjače snage na parketu, ali svejedno su se gosti primakli na samo minus 11.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.