Srđan Subotić vodit će košarkaše Splita i sljedeće sezone: ‘Vjerujem da ćemo svakim danom biti sve bolji, Ukića ćemo pričekati‘

Srđan Subotić vodit će košarkaše Splita i sljedeće sezone. Na press konferenciji održanoj u Žutom salonu na Gripama Split je predstavio svog novog/starog trenera koji će momčad voditi i iduće sezone. Subotić momčad vodi od početka sezone 2021/22, ovo će mu biti druga sezona na kromilu „žutih”. – Klu…

Главная страница » Srđan Subotić vodit će košarkaše Splita i sljedeće sezone: ‘Vjerujem da ćemo svakim danom biti sve bolji, Ukića ćemo pričekati‘

Srđan Subotić vodit će košarkaše Splita i sljedeće sezone. Na press konferenciji održanoj u Žutom salonu na Gripama Split je predstavio svog novog/starog trenera koji će momčad voditi i iduće sezone. Subotić momčad vodi od početka sezone 2021/22, ovo će mu biti druga sezona na kromilu „žutih”.

– Klub je napravio prvi korak u pripremi nove sezone, a to je davanje povjerenja našem starom/novom treneru. Srđanu želim mnogo sreće. Idemo raditi – naglasio je predsjednik Uprave kluba Edo Blažević.

– Nastavljamo sa započetim poslom. Hvala svima u klubu na podršci i pomoći koju sam imao u prošloj sezoni, bila je zaista turbulentna. Hvala i na podršci i povjerenju za nastavak suradnje. Vjerujem da ćemo napredovati i iduće sezone i svakim danom biti sve bolji – kazao je Subotić.

Ugovor je potpisan na još sezonu.

– Ako sve bude u redu nadam se i nastavku suradnje. I nadam se da ćemo posao okruniti onim što najviše želimo, a to je osvajanje naslova prvaka – rekao je Blažević.

Stožer ostaje isti ili će biti promjena?

– O stožeru zasad ne bih, o tome odlučuje trener – rekao je Blažević.

Koliko izbori u Gradu Splitu, s tim povezane nepoznanice o visini budžeta, ambicija, ciljeva u sezoni, remete pripreme za novu sezonu?

– Apsolutno ste u pravu. Razgovori s vlasnikom bi olakšali neke stvari, ciljeve, znali bismo planove, s kojim budžetom raspolažemo, ali to nam ne daje za pravo da stanemo, čekamo. Oremo još dublje. Nastavljamo postupnim rastom i želimo tako doći do našeg cilja. Nažalost prošle sezone nismo uspjeli. Nadam se da ćemo ove sezone biti još kompetitivniji – rekao je Blažević.

Prošla sezona je završena u dobroj atmosferi na tribinama, koje su bile dobro popunjene tijekom cijele sezone.

– To nam je smjer u daljnjem radu. Ona zadnja utakmica koju smo nažalost izgubili od Zadra na Gripama, pljesak koji smo dobili, pokazao je da smo radili dobar posao. Da li smo mogli objektivno više, da bi to bilo više od onoga što realno možemo, to je druga priča, ali smo ostavili sve na parketu i zato smo dobili pljesak. Publika nam je ogroman poticaj. Ovo je lijepa priča koja dolazi iz Splita. Hajduk ima veliku podršku, i mi imamo sve veću. Dajemo smjer drugim splitskim klubovima – rekao je Blažević.

Da li je jasnija situacija u kojim će natjecanjima Split igrati sljedeće sezone, mislimo na ABA ligu, Europu?

– Imamo sve pokazatelje koji je smjer kojim želimo ići, ali jako mi je teško o tome govoriti bez konzultacije s većinskim vlasnicima kluba Gradom Splitom. Imam argumente, prijedloge, ali situacija u Gradu je takva kakva jest. Morat ćemo se još malo strpiti. Vodilja u odlučivanju je isključivo interes kluba – pojasnio je Blažević.

Kakva je situacija po pitanju slaganja igračkog rostera za iduću sezonu?

– Razgovaramo s ogromnim brojem igrača. Prvi korak je bio potpisivanje trenera. Naravno, mi smo se prošle sezone već osnažili sportskim direktorom. Nije gospodin Ćizmić ovdje s nama, otišao je na poslovne sastanke, a glavni cilj istih je komunikacija s igračima koje želimo dovesti – kazao je Blažević.

Koliko je situacija sada bolja u odnosu na 20. lipnja prošle godine?

– Trebala bi biti, ali nažalost opet je naša situacija kompleksna. Imamo otprilike roster složen, neke igračke želje, ali hoćemo li to moći realizirati ne ovisi to samo o nama i pitanje je što ćemo moći napraviti – kazao je Subotić kojem će ovo biti druga sezona na kormilu seniorske momčadi „žutih”.

– Sezona je bila kompleksna. Svaka takva situacija iz tebe uvijek izvlači nešto novo. Odluke se moraju donijeti u par sekundi. Uvijek su tri-četiri odluke u glavi. Kada rezultat nije ispao kako želiš, naravno da je ona druga odluka bila bolja – rekao je Subotić.

Koliko je igrača pod ugovorima?

– Trenutno četiri, Runjić, Gizdavčić, Šarić i Perkušić, ne brojimo juniore. Volio bih zadržati jedan broj igrača od lani, borili su se za klub na visokom nivou. Sve će zavisiti o budžetu kojim budemo raspolagali – naglasio je Subotić.

Kada biste voljeli definirati igrački kadar, jeste li sebi zacrtali neki rok?

– Volio bih što prije, sad je prilika da se neki dogovore igrači brzo. Opet će se poslije mijenjati situacija na tržištu. Voljeli bismo imati kostur momčadi, pa se za dva-tri igrača kasnije možemo dogovoriti. Što se mene tiče možda to nije pametnije na svijetu, ali ja bih igrao sve, i ABA ligu i Europu, ma da mi neko kaže da igramo pokušao bih igrati i Euroligu jer sam sportaš, a znam da to realno nije moguće. Odluka je to isključivo kluba, strategije Splita, ovisit će o tome čime raspolažemo. Ako budemo raspolagali budžetom koji je minoran u odnosu na druge onda to može biti pogubno. Moramo biti realni, moramo znati što možemo – istaknuo je Subotić.

Na tu temu dodao je Blažević.

– Svi smo svjesni situacije, klub nije stao sa strane i čeka. Pripremamo sve, bit ćemo spremni za sve scenarije. Vlasnik mora donijeti nekakve zaključke, mora biti uključen u definiranje ciljeva. Ako je vizija Grada imati jaki Split koji igra vrhunsku košarku, tu uopće neće biti spora. Otvaramo mogućnost da neko ima i drugačije ideje, zato ne želimo definirati što želimo i kako ćemo doći do toga. Pričekajmo razgovor s vlasnikom, nadam se da ćemo imati iste vizije kluba. Ovaj klub ne dopušta prosječnost, a o ispodprosječnosti ne želim niti razgovarati – naglasio je Blažević.

Kada je planiran početak priprema?

– Mlađi igrači će preko ljeta raditi na svojim nedostacima, individualno. Idealno bi bilo da na početku priprema imamo gotov roster, da onda recimo pričekamo još jednog igrača. Tek se još trebaju uglaviti datumi početka lige. Ovisno o početku lige dogovorit ćemo i termin početka priprema – naglasio je Subotić.

Kakva je situacija oko Roka Ukića?

– Roko je na odmoru, treba neko vrijeme da se sve stabilizira u glavi što se događalo prošle sezone. Razgovarat ćemo s njim. Kao čovjek i sportaš nam je dao puno. Pričekat ćemo ga još malo da vidi što želi dalje – kazao je Subotić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.