Što će biti s Markom Pjacom? Ponovno se povezuje s Dinamom

NEKAD velika Juventusova nada ulazi u zadnju godinu ugovora.

Главная страница » Što će biti s Markom Pjacom? Ponovno se povezuje s Dinamom

KAD JE u ljeto 2016. godine otišao iz Dinama u Juventus, Marko Pjaca trebao je biti buduća zvijezda slavnog torinskoga kluba. Predviđala mu se velika karijera, počeo je skupljati minute, a onda je na prijateljskoj utakmici Estonije i Hrvatske pokidao križne ligamente u desnoj nozi.

Nakon gotovo godinu dana pauze vratio se i Juve ga je do kraja sezone 2017./2018. posudio Schalkeu. Tamo je igrao solidno i vratio se u Juventus koji ga je potom posudio Fiorentini u kojoj su mu na treningu u ožujku 2019. otišli ligamenti lijevoga koljena.

Juve ga se želi riješiti

Kad se oporavio, otišao je na posudbu u Anderlecht, pa u Genou da bi prošlu sezonu proveo u Torinu kod Ivana Jurića. Velika karijera u Juventusu je propala, Pjaca je nestao s radara hrvatske reprezentacije, a Juventus sad više ne zna što bi s njim.

Pjaca ulazi u zadnju godinu ugovora s talijanskim velikanom koji bi ga se rado riješio te će, kako doznajemo, bivši Dinamov igrač ovog ljeta biti slobodan. Pitanje je jedino koliko će to Juventus koštati jer, ako odluči s njim raskinuti ugovor, morat će mu isplatiti sve ili barem dio preostalog iznosa, a Pjaca je zarađivao 1.6 milijuna eura po sezoni.

Juventus Pjacu više ne može posuđivati, a ne može ga ni prodati jer a) nema kome i b) ne može za njega ništa dobiti. Ovih dana u medijima se pojavila priča da Pjacu u život želi vratiti Dinamo koji bi ga iskoristio u slučaju prodaje Mislava Oršića koja se može dogoditi.

Dinamo ga zvao, Pjaca odbio

No, od toga zasad nema ništa. Dinamo je tijekom Pjacine kalvarije u Juventusu tog igrača dvaput zvao da dođe na posudbu, stupio je s igračem par puta u kontakt, ali Pjacu takva varijanta uopće nije zanimala.

Činjenica je da Pjaca trenutno teško može naći bolju opciju od Dinama u kojem bi se isto morao izboriti za poziciju. No, pitanje je može li Dinamo zadovoljiti njegove financijske zahtjeve s obzirom na ugovor iz Juventusa, ako ga uopće želi vratiti, za što zasad nema nikakvih čvrstih naznaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.