Strahonja: Hajduku nije trebalo suditi penal, a najstrašniji je crveni karton Gorici

SUDAČKI ekspert Mario Strahonja smatra da Hajduk u utakmici protiv Gorice nije trebao dobiti penal te da Wague, koji je bio u duelu s Biukom u kaznenom prostoru, nije trebao dobiti crveni karton.

Главная страница » Strahonja: Hajduku nije trebalo suditi penal, a najstrašniji je crveni karton Gorici

HAJDUK je pogotkom Marka Livaje u 98. minuti utakmice odnio pobjedu 1:0 protiv Gorice u gostima. Hajduku je to druga uzastopna pobjeda u posljednjim sekundama utakmice. Sudački ekspert Mario Strahonja smatra da Hajduk u utakmici protiv Gorice nije trebao dobiti penal te da Wague, koji je bio u duelu s Biukom u kaznenom prostoru, nije trebao dobiti crveni karton.

“Bel je bio nesiguran. Podlegao je pritisku. Jedino bi bilo ispravno u ovoj situaciji pustiti prednost po kriteriju koji je postavio. Kada bismo gledali izolirano to hvatanje, možda bi se moglo suditi, ali VAR se nije trebao uključiti u ovom trenutku”, objasnio je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

“Po pregledu snimke sudac je spustio kriterij. Da je VAR dao priliku Belu da vidi cijelu akciju i vidi da je Biuk najprije napravio prekršaj, možda bi drugačije reagirao. Najstrašnije od svega je što je igraču Gorice dao i crveni karton”, objasnio je sudački ekspert.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.