Strahonja: Vjerujem VAR sucima, ako Špikić i nije bio u zaleđu radi se o centimetru

BIVŠI sudac je pohvalio suca derbija i VAR sobu.

Главная страница » Strahonja: Vjerujem VAR sucima, ako Špikić i nije bio u zaleđu radi se o centimetru

Najupečatljivija utakmica petog kola Supersport HNL-a bio je derbi između Dinama i Hajduka u kojem su Zagrepčani slavili s 4:1. Ukupno su mrežu Hajduka tresli pet puta, ali je pogodak Darija Špikića u 21. minuti poništio VAR zbog minijaturnog zaleđa. U HTV-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja komentirao je nastup Darija Bela i sporne situacije.

“Dario Bel je u potpunosti zadovoljio i sjajno kontrolirao utakmicu, dodijelio je samo najnužnije kartone. Sudac sjajno koristi UEFA-in program, u Belu smo dobili suca za idućih nekoliko godina”, rekao je Strahonja i dodao kako je u 10. minuti Bel donio ispravnu odluku kada nije dosudio penal za Hajduk, jer lopta Roberta Ljubičića nije pogodila u ruku nego u tijelo, što je potvrdila i kratka VAR provjera.

“Špikić je u zaleđu vjerojatno bio ramenom”

Najsporniji trenutak utakmice bio je u 21. minuti kada je nakon dulje VAR provjere poništen pogodak bivšeg igrača Hajduka Darija Špikića: “Izuzetno teška situacija i za suca i za VAR, na snimci je kod povlačenja linija fokus kod obrambenog igrača Hajduka stopalo, a moguće je da je kod Špikića u zaleđu bilo rame.

Ruka se ne broji, ali ramenom možete biti u zaleđu. Sigurno se ne radi o više od dva centimetra, ali imam povjerenje u provjeru VAR sudaca. Trebat će nam kvalitetniji software koji ovakve situacije može još bolje prikazati, ali ponavljam, u ovom slučaju vjerujem VAR sucima. Vidimo koliko je teško nama prosuditi koji smo snimku gledali cijeli dan. Ako su pogriješili, radi se centimetru.”

Strahonja je dodao i kako je Bel donio ispravnu odluku kod duela Stefana Ristovskog i Lukasa Grgića u drugom poluvremenu, kada također nije dosudio penal Hajduku. Objasnio je kako je do povlačenja između njih dvojice došlo pri borbi za poziciju, a ne loptu, te da nitko ne bi volio da derbije odlučuju takvi penali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.