Subotić: Borili smo se do kraja, ali presudio je Majcunić i naša izgubljena lopta

U velikoj drami Split je poražen od Cibone na Gripama u 5. kolu Lige za prvaka. Poslije tvrde, neizvjesne utakmice košarkaš Splita Tonko Vuko je rekao. – Prvo poluvrijeme je presudilo jer nismo ušli u susret onako kako smo trebali. U drugom poluvremenu smo ušli s pravim stavom, vratili smo se u utak…

Главная страница » Subotić: Borili smo se do kraja, ali presudio je Majcunić i naša izgubljena lopta

U velikoj drami Split je poražen od Cibone na Gripama u 5. kolu Lige za prvaka. Poslije tvrde, neizvjesne utakmice košarkaš Splita Tonko Vuko je rekao.

– Prvo poluvrijeme je presudilo jer nismo ušli u susret onako kako smo trebali. U drugom poluvremenu smo ušli s pravim stavom, vratili smo se u utakmicu, ali nažalost nismo uspjeli to odraditi do kraja.

Trener Splita Srđan Subotić je apostrofirao mentalni i fizički zamor materijala kod obje momčadi zbog nehumanog ritma utakmica.

– Izuzetno teška utakmica. Vidjelo se da su obje momčadi u ‘knockdownu‘, mučili smo se jedni i drugi. U prvom poluvremenu su se oni povukli unutra, a mi smo promašili sve otvorene šuteve. Na kraju nemam što prigovoriti. Bila je to borba sve do kraja. Presudilo je nekoliko šuteva Majcunića u kritičnim trenucima i izgubljena lopta (Shortera, nap.a.) iz koje su oni postigli koš. Tada smo mi izgubili momentum, a oni stekli prednost. Nedostajao nam je Sullivan, protiv MZT-a je igrao ozlijeđen – rekao je Subotić.

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić je bio na sličnom tragu.

– Bila je teška, tvrda utakmica. Stekli smo prednost na početku. U drugom poluvremenu Split je bio organiziraniji, povezaniji, što nam je zadavalo probleme. Bila je tijesna utakmica, ali pobijedili smo – kazao je Radovčić.

Trener Cibone Josip Sesar je također naglasio ulogu Majcunića, ali i da u ovom susretu nije bilo mnogo ljepote zbog objektivnih razloga.

– Tvrda utakmica, kontrolirali smo veći dio susreta. Split se vratio, čak je u nekoliko navrata i poveo, ali dobro smo odreagirali. Majcunić je povukao u tim trenucima. Obje momčadi su u padu forme, ne toliko fizički koliko psihički. Veliki broj utakmica sada dolazi na naplatu. Imali smo tenziju dok je trajala ABA liga, bilo je bitno izbjeći stres oko ostanka. Kada smo i jedni i drugi to osigurali vidjeli smo pad, mnogo grešaka s jedne i druge strane koje nije bilo tijekom sezone. S puno srca, htijenjem smo izvukli susret s malim brojem igrača. No, ovo je samo jedna utakmica – rekao je Sesar.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.