Sukob Kahna i Matthäusa na TV-u: “Ne želim voditi privatni rat protiv tebe”

DIREKTOR Bayerna Oliver Kahn raspravljao se s legendom njemačkog nogometa Lotharom Matthäusom u emisiji Skya.

Главная страница » Sukob Kahna i Matthäusa na TV-u: “Ne želim voditi privatni rat protiv tebe”

DIREKTOR Bayerna Oliver Kahn uoči derbija s Borussijom Dortmund, koji je minhenski klub dobio 4:2, žestoko se raspravljao s legendom njemačkog nogometa Lotharom Matthäusom u emisiji Skya. Podsjetimo, Matthäus se u kolumni čudio kako je talijanski novinar prvi objavio da će Julian Nagelsmann dobiti otkaz kao trener Bayerna.

Bild također navodi kako je o Nagelsmannovu otkazu pisao prije no što je on uopće saznao. “Katastrofa je to što se dogodilo s Nagelsmannom. Već smo rekli kako informacija nije procurila ni od koga iz kluba. Nema smisla davati takve informacije, time bismo sami sebi pucali u nogu. Jasno je da smo prvo obavijestili Juliana Nagelsmanna. Bila je to zbrkana, teška situacija”, rekao je Kahn.

Zašto nisu prvo obavijestili Nagelsmanna, a zatim razgovarali s Tuchelom?

Voditelj Sebastian Hellmann pitao ga je zar nije bilo moguće prvo obavijestiti Nagelsmanna da je dobio otkaz, a zatim razgovarati s Thomasom Tuchelom, koji je na kraju postao novi trener Bayerna. “Možda to tako vama funkcionira u teoriji, ali drugačije je u stvarnom svijetu. 

Sve dok nemamo potvrdu trenera, ne možemo unaprijed donositi takve odluke. Moramo imati jasnu situaciju. Nažalost, Julian Nagelsmann nije mogao doći u klub jer je bio na odmoru”, odgovorio je Kahn u emisiji Skya.

“Ne želim voditi privatni rat protiv tebe”

Matthäus je u spomenutoj kolumni poručio kako se Bayernov klupski slogan Mia san mia, koji znači “Mi smo oni koji jesmo”, ponekad gazi. Kahn mu je odgovorio: “Želio bih vam reći jednu stvar, vama koji ste ovdje i govorite kako klub nema stila i kako nema ‘Mia san mia’. O čemu vi razmišljate? Pitat ću te, Lothar, što je to ‘mia san mia’? Postoji li način kojim se to pokazuje?”

Matthäus je potom izjavio: “Ne želim voditi privatni rat protiv tebe. Slobodno me zovi u bilo koje vrijeme. Ne kažem da je situacija postala lošija, već da su se stvari promijenile. Drugo vodstvo ima drugačiji stil.”

“Možda se nekome pomutilo pamćenje. U prošlosti su se uvijek donosile teške odluke kako bi klub uspio. Nije uvijek lako. Danas smo ovdje i zaostajemo bod za Dortmundom (uoči utakmice, sada Bayern ima dva boda prednosti, op. a.), iako smo imali devet više. Ali te insinuacije da imamo loš stil…” nastavio je Kahn.

Matthäus mu je poručio kako opet nije odgovorio na pitanje je li bolje da je Nagelsmann o otkazu saznao preko telefona ili iz medija. Kahn je pokušavao prekinuti voditelja koji mu je ponovio pitanje, a zatim je rekao: “Ne, to nije moj stil. Nikome ne govorim preko telefona da želimo prekinuti suradnju s njime.

“Kahn laže”

Matthäus je na poluvremenu utakmice Bayern – Borussia Dortmund ponovno govorio o Kahnu. “Znam da Oliver Kahn laže. On želi skrenuti pažnju sa svojih problema, a onda napada mene. No bio sam spreman na to”, rekao je Matthäus, pa nastavio:

“Nije odgovorio na Hellmannovo pitanje. Govorim o onome što čujem, vidim i osjećam. Kronološki slijed kako ga je Kahn opisao ne odgovara”, smatra Matthäus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.