Sukob policije i navijača u Argentini: bačen je suzavac, gumenim metkom pogođen je snimatelj, a jedna je osoba preminula od zastoja srca

Jedna je osoba preminula u nasilnim sukobima navijača u La Plati tijekom utakmice argentinskog nogometnog prvenstva između Gimnasia La Plate i Boca Juniorsa koja je prekinuta. Utakmica je prekinuta u devetoj minuti zbog velikih nereda ispred stadiona. Policija je gumenim mecima i suzavcem rastjerala…

Главная страница » Sukob policije i navijača u Argentini: bačen je suzavac, gumenim metkom pogođen je snimatelj, a jedna je osoba preminula od zastoja srca

Jedna je osoba preminula u nasilnim sukobima navijača u La Plati tijekom utakmice argentinskog nogometnog prvenstva između Gimnasia La Plate i Boca Juniorsa koja je prekinuta.

Utakmica je prekinuta u devetoj minuti zbog velikih nereda ispred stadiona. Policija je gumenim mecima i suzavcem rastjerala navijače koji su pokušali ući na već pun stadion.

Ispred stadiona je bilo oko 10.000 navijača, većina bez ulaznica. Policija je u jednom trenutku bacila suzavac koji se proširio i po tribinama, pa je dio navijača utrčao na teren kako bi došli do zraka, zbog čega je utakmica prekinuta.

“Zrak je bio pun suzavca i nije se moglo normalno disati. Situacija je izmakla kontroli i više nije bilo jamstva sigurnosti”, rekao je sudac susreta Hernan Mastrangelo.

Prema lokalnim medijima, nekoliko desetaka gledatelja je odvezeno u bolnicu zbog djelovanja plinova. Gumenim metkom pogođen je i snimatelj sportskog kanala, a jedna je osoba preminula od zastoja srca.

“Mogu potvrditi da je 57-godišnji muškarac umro od zastoja srca”, rekao je Sergio Berni, ministar sigurnosti pokrajine Buenos Aires.

Četiri kola prije kraja prvenstva Gimnasia je na šestom mjestu argentinskog prvenstva sa 37 bodova, Boca je druga sa 42 boda, a na vrhu ljestvice je Atletico Tucman sa 44 boda.

Video pogledajte OVDJE.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.