Švicarski savezni tužitelji uložili žalbu na oslobađajuće presude Seppu Blatteru Michelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju

Švicarski savezni tužitelji uložili su žalbu na oslobađajuće presude bivšem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i legendi francuskog nogometa Michelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju. Švicarski Savezni kazneni sud oslobodio je Blattera i Platinija u srpnju nakon sedmogodišnje istrage čiji…

Главная страница » Švicarski savezni tužitelji uložili žalbu na oslobađajuće presude Seppu Blatteru Michelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju

Švicarski savezni tužitelji uložili su žalbu na oslobađajuće presude bivšem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i legendi francuskog nogometa Michelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju.

Švicarski Savezni kazneni sud oslobodio je Blattera i Platinija u srpnju nakon sedmogodišnje istrage čiji je ishod bio njihovo izbacivanje iz sporta.

Sudac je rekao da je račun njih dvojice o ‘džentlmenskom sporazumu‘ da FIFA plati Platiniju dva milijuna švicarskih franaka (1,99 milijuna dolara) za savjetodavni rad vjerodostojan te da postoje ozbiljne sumnje u vezi s optužbama tužiteljstva da se radilo o lažnoj isplati.

Tužitelji su u to vrijeme rekli da će ispitati pisanu presudu prije nego odluče hoće li uložiti žalbu protiv Blattera i Platinija.

“Potvrđujemo da je Državno odvjetništvo Švicarske podnijelo žalbu Žalbenom vijeću Saveznog kaznenog suda u zakonskom roku i zatražilo da se prvostupanjska presuda u cijelosti ukine”, rekao je švicarski savezni tužitelj.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.