Svijetla budućnost dubrovačkog vaterpola: Jugu dva trofeja Kupa u mlađim uzrastima

Dvije zadnje nedjelje su bile radne za jugaše, i uspješne. Dvije najstarije mlađe uzrasne selekcije, mlađi juniori i juniori, pobjednici su Kupa Hrvatske. Mlađi juniori su trofej izborili u svom Gružu, a juniori na završnom turniru u Zagrebu. Prvi su u finalu svladali vršnjake zagrebačke Mladosti, j…

Главная страница » Svijetla budućnost dubrovačkog vaterpola: Jugu dva trofeja Kupa u mlađim uzrastima

Dvije zadnje nedjelje su bile radne za jugaše, i uspješne.

Dvije najstarije mlađe uzrasne selekcije, mlađi juniori i juniori, pobjednici su Kupa Hrvatske.

Mlađi juniori su trofej izborili u svom Gružu, a juniori na završnom turniru u Zagrebu. Prvi su u finalu svladali vršnjake zagrebačke Mladosti, juniori pak splitski Jadran, kojeg su prije gotovo četiri mjeseca svladali i u finalu prvenstva.

Mlađi juniori Jug Adriatic osiguranja su Kup Hrvatske osvojili pod vodstvom Miha Bobića i Mara Balića u sastavu: Nikola Balić, Ivan Zeko, Luka Petković, Ivano Vlahović, Bruno Đuho, Vlaho Šabadin, Božo Brajović, Maro Šušić, Marko Glavinić, Stjepan Brajović, Ante Jerković, Ivor Miljan Popović, Antoan Špilar, Luka Ljepava, Petar Kulaš, Nikola Bjelopera, Luka Ćurlin, Mateo Benussi i Marin Zeko, dok su juniori pod vodstvom Đanija Pecotića i Miha Bobića slavili igrajući u Zagrebu u sastavu: Ivan Jurišić, Ivuša Burđelez, Mauro Prkoča, Vlaho Pavlić, Zvonimir Miloglav, Patrik Kolak, Toni Mozara, Luka Bjelopera, Dominik Lončarić, Hrvoje Zvono, Josip Tolja, Dominik Dumančić, Nikša Brzica, Bruno Bobić, Marko Glavinić, Davor Paviša i Harun Kazagić.

U obje završnice jugaši su ponijeli i laskavi naslov za najboljeg igrač završnog turnira, Marko Glavinić na onoj za mlađe juniore, a Hrvoje Zvono na juniorskoj. Dobar dio juniora je već igrao i za prvu momčad Juga, neki od njih su doprinijeli i uspjehu prve momčadi, koja je pobjedom u finalu doigravanja protiv splitskog Jadrana vratila pokal prvaka u vitrine Gruža.

Dalmacija je, računajući završnice mlađejuniorskog i juniorskog Kupa Hrvatske, uzela četiri od šest mogućih medalja. POŠK 1937. je izborio broncu u konkurenciji mlađih juniora pobjedivši Mornar, aktualnog prvaka, u utakmici za treće mjesto, dok je riječko Primorje u konkurenciji juniora bilo uspješnije od Zadra 1952.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.