Svjetski mediji raspisali se o okršaju Hrvatske i Japana: puno je ‘bombastičnih‘ najava, izdvojili smo najbolje

Hrvatski, japanski, ali i ostali svjetski mediji raspisali su se o okršaju Hrvatske i Japana u osmini finala. Puno je “bombastičnih” najava, a izdvojili smo se najbolje. – Japanska super zamjena Ritsu Doan želi potopiti i Hrvatsku – naslov je na japanskom Timesu. – Hrvatska stoji na putu prema povij…

Главная страница » Svjetski mediji raspisali se o okršaju Hrvatske i Japana: puno je ‘bombastičnih‘ najava, izdvojili smo najbolje

Hrvatski, japanski, ali i ostali svjetski mediji raspisali su se o okršaju Hrvatske i Japana u osmini finala. Puno je “bombastičnih” najava, a izdvojili smo se najbolje.

– Japanska super zamjena Ritsu Doan želi potopiti i Hrvatsku – naslov je na japanskom Timesu.

– Hrvatska stoji na putu prema povijesnom uspjehu Japana na svjetskim prvenstvima – drugi je tekst posvećen našima. U nastavku stoji:

– Japan očekuje dvoboj s prokušanom momčadi Hrvatske predvođenom veznim redom svjetske klase – pišu Japanci s naglaskom na Luku Modrića kojega su prozvali “superstarom”.

Tamošnji Asahi Shimbun smiruje strasti, ali su i optimistični. Misle da njihovi Plavi Samuraji mogu daleko…

– Svjetsko prvenstvo za nas tek počinje! Japan je već proglašen najljepšom pričom svjetskog prvenstva, ali još uvijek ništa nismo postigli.

Britanski BBC upozorava Hrvatsku kako Japance ne smiju shvatiti olako.

– Oni su kraljevi povratka u Kataru. Svojim odličnim zamjenama već su srušili dva europska diva. Cilj im je proći u četvrtfinale i neće se tako lako predati, čak i ako budu zaostajali – pišu Britanci.

Talijani, pak, vjeruju Hrvatskoj.

– To je iskusna momčad koja zna što treba činiti kako bi ostvarila još jedan uspjeh. Možda opet bude neriješeno nakon 90 minuta, pa se ode u produžetke, ali Hrvati će to izdržati – ističe Football Italia.

Reuters tvrdi kako se Hrvatskoj neće dogoditi isto što i Španjolskoj i Njemačkoj.

– Japan ih je „opljačkao”, ali Hrvati su već prošli tu „uličnu školu” da bi im se to dogodilo. Japanski izbornik će morati smisliti nešto bolje za njih – uvjereni su u Reutersu. •Ivan Renić

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.