Svjetsko klupsko prvenstvo: Al Ahly će u polufinalu igrati protiv Reala, poznat je i drugi par

Njatrofejniji afrički nogometni klub, egipatski Al Ahly plasirao se u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv prvaka Sjeverne Amerike Seattle Soundersa u Tangeru. Pogodak za pobjedu aktualnog afričkog doprvaka, koji je u svojoj povijesti 10 puta osvajao naslov k…

Главная страница » Svjetsko klupsko prvenstvo: Al Ahly će u polufinalu igrati protiv Reala, poznat je i drugi par

Njatrofejniji afrički nogometni klub, egipatski Al Ahly plasirao se u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv prvaka Sjeverne Amerike Seattle Soundersa u Tangeru.

Pogodak za pobjedu aktualnog afričkog doprvaka, koji je u svojoj povijesti 10 puta osvajao naslov kontinentalnog prvaka, postigao je Afsha u 88. minuti. Njegov udarac sa 20-ak metara je na putu prema golu pogodio jednog od igrača Soundersa i prevario vratara Freija.

Al Ahly će u polufinalu u srijedu u Rabatu igrati protiv europskog prvaka Reala iz Madrida.

U prvom polufinalu dan ranije će u Tangeru igrati prvak Južne Amerike brazilski Flamengo te predstavnik Azije Al Hilal iz Saudijske Arabije. Flamengo ćse izravno plasirao u polufinale, dok je Al Hilal ranije u subotu boljim izvođenjem 11-eraca u Rabatu svladao prvaka Afrike Wydad iz Casablance sa 6-4 boljim izvođenjem 11-eraca nakon što je u 120 minuta rezultat bio 1-1. Wydad je bio nadomak plasmana u polufinale jer je do treće minute sudačke nadoknade drugog poluvremena vodio sa 1-0 golom El Amlouda (52).

No, tada je Al Hilal dobio kazneni udarac kojega je Kanno (90+3-11m) iskoristio za poravnanje. Kako u dodatnih pola sata nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju 11-eraca u kojemu je svih pet igrača Al Hilala bilo precizno, dok je prvi izvođač u redovima Wydada Attiyat Allah pogodio vratnicu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.