Teški kaos u Buenos Airesu: proslava naslova prvaka svijeta nije išla prema planu, na grad kao da je pala bomba, ima i mrtvih

Lionela Messija i suigrače iz reprezentacije Argentine dočekalo je u glavnom gradu Buenos Airesu između četiri i pet i pol milijuna ljudi, izvijestili su tamošnji mediji. Proslava naslova prvaka svijeta nije išla prema planu, jer je autobus s igračima kroz okupljenu masu napredovao vrlo sporo, u tri…

Главная страница » Teški kaos u Buenos Airesu: proslava naslova prvaka svijeta nije išla prema planu, na grad kao da je pala bomba, ima i mrtvih

Lionela Messija i suigrače iz reprezentacije Argentine dočekalo je u glavnom gradu Buenos Airesu između četiri i pet i pol milijuna ljudi, izvijestili su tamošnji mediji.

Proslava naslova prvaka svijeta nije išla prema planu, jer je autobus s igračima kroz okupljenu masu napredovao vrlo sporo, u tri i pol sata prošli su tek desetak kilometara.

Na kraju je policija morala reagirati i argentinske reprezentativce evakuirati iz autobusa. Potom su helikopterima prebačeni do kampa reprezentacije – pišu Sportske novosti.

“Ne dopuštaju nam da pozdravimo sve ljude koji su bili kod Obeliska, sigurnosne agencije koje su nas pratile nam ne dopuštaju da idemo naprijed. Tisuću isprika od svih šampionskih igrača. Kakva bol”, napisao je na društvenim mrežama predsjednik argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

Čini se da se policija za to odlučila nakon što se vidjelo da stvari zbog sveopće euforije polako izmiču kontroli. Neki od navijača pokušali su uskočiti i u autobus s igračima, poput jednog ‘junaka‘ koji se bacio s mosta…

Dijelu navijača nije baš najbolje sjela promjena plana. Nakon što su doznali da su Messi i ostali reprezentativci evakuirani helikopterima, neki od njih bacali su različite predmete na policajce, a pojavila se i snimka razularenih fanova koji su oteli policijski auto i tulumarili na njemu u blizini Obeliska…

Do 15:30 sati u utorak na dočeku je zabilježeno osam ozlijeđenih ljudi, dok je u proslavi naslova na dan utakmice stradalo njih 340. Tih osam ozljeda bili su prijelomi ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna druga mjesta.

Nažalost, u međuvremenu se pojavila i jedna tragična vijest. Život je u pretjeranom slavlju izgubio jedan 24-godišnji navijač koji je pao kroz krov nakon što je skakao po njemu, dok je drugi navijač umro u bolnici u ponedjeljak od posljedica ozljede glave koju je zadobio prilikom slavlja.

Strahuje se i za sudbinu petogodišnjeg dječaka koji se nalazi u komi nakon što je ozbiljno ozlijedio glavu na Plazi San Martin, gdje je s roditeljima slavio pobjedu Argentine protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva. La Nacion je izvijestio kako se sa spomenika odlomio komad mramora koji je pogodio nesretno dijete.

Clarin piše kako je u sukobu policije i navijača kod Obeliska ozlijeđena najmanje 21 osoba, među njima osam policajaca i vatrogasaca. Uhićeno je 14 ljudi. Policajci su, naime, pokušali evakuirati skupinu ljudi koja je partijala unutar spomenika, no ostali navijači napali su ih kamenjem i bocama. Žestok je sukob potrajao oko sat vremena…

Inače, argentinski su nogometaši jedan za drugim vrlo brzo napustili trening kamp reprezentacije i krenuli prema svojim gradovima, gdje su za njih priređeni posebni svečani dočeci, ili će se isti odviti tijekom današnjeg dana.

Tako je Emiliano Martinez otišao u Mar del Platu, Julian Alvarez u Calchin, Paulo Dybala u Laguna Largu. Juan Foyth i Geronimo Rulli proglašeni su, zajedno s kondicijskim trenerom Luisom Oscarom Martinom, počasnim građanima La Plate.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.