Toni Kukoč tužio švicarsku banku i svog financijskog savjetnika, tvrdi da su mu ukrali 11 milijuna dolara

Toni Kukoč tužio je banku EFP International (bivšu Banku Svizzera Italiana) jer tvrdi da mu je ona, zajedno s njegovim financijskim savjetnikom, 2004. ukrala novac. Točnije, 11 milijuna dolara, prenosi portal Basketnews. Bivšem košarkašu od 1991. do 2004. financijske je poslove vodio Paolo Banfi, s…

Главная страница » Toni Kukoč tužio švicarsku banku i svog financijskog savjetnika, tvrdi da su mu ukrali 11 milijuna dolara

Toni Kukoč tužio je banku EFP International (bivšu Banku Svizzera Italiana) jer tvrdi da mu je ona, zajedno s njegovim financijskim savjetnikom, 2004. ukrala novac. Točnije, 11 milijuna dolara, prenosi portal Basketnews.

Bivšem košarkašu od 1991. do 2004. financijske je poslove vodio Paolo Banfi, s kojim do tada nije imao problema, a Kukoč u tužbi navodi da mu je Banfi onda s Paolom Zolom, njegovim osobnim bankarom, počeo krasti novac. 

Kukoč ih tereti da su krivotvorili njegov potpis na dokumentima za hipoteku hotela u Luganu.

“Dokumenti pokazuju da je Toni Kukoč potpisao hipotekarne dokumente u Luganu, u Švicarskoj, u prosincu 2006. Međutim, Kukoč u to vrijeme nije bio u Švicarskoj i nikada nije potpisao dokumente”, stoji u tužbi.

Kukoč ih tereti da su mu u preko više od 300 transakcija ukrali ukupno 11 milijuna dolara, a ovo nije prvi put da je Splićanin pokušao dobiti zadovoljštinu na švicarskim sudovima. U tužbi se tako tako navodi da švicarske banke “imaju dugu povijest dobrih odnosa sa švicarskim sudovima, zakonodavcima i političarima”.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.