Treća vezana pobjeda kaštelanskih košarkaša: Delaš i Perkušić za slavlje u dramatičnoj završnici

Nakon domaćih pobjeda protiv zagrebačke Hermes Analitice i riječkog Kvarnera 2010, košarkaši Ribole Kaštela uspješno su svladali i treću prepreku zaredom. Ovaj put su u dvorani 3 Sportskog centra Višnjik u Zadru svladali lanjskog premijerligaša, domaću Opus Puntamiku sa tijesnih 90-92. Bila je to ut…

Главная страница » Treća vezana pobjeda kaštelanskih košarkaša: Delaš i Perkušić za slavlje u dramatičnoj završnici

Nakon domaćih pobjeda protiv zagrebačke Hermes Analitice i riječkog Kvarnera 2010, košarkaši Ribole Kaštela uspješno su svladali i treću prepreku zaredom. Ovaj put su u dvorani 3 Sportskog centra Višnjik u Zadru svladali lanjskog premijerligaša, domaću Opus Puntamiku sa tijesnih 90-92.

Bila je to utakmica za koju se smatralo da će puno lakše otići na gostujuću stranu, ponajviše zbog činjenice da zadarska momčad u ovoj sezoni još nije upisala prvenstvenu pobjedu. Zato je želja gostujućeg trenera Damira Rančića bila što više minuta pružiti igračima koji su nešto manje participirali u dosadašnjem dijelu prvenstva, uključujući i najmlađeg od njih pa se u startnoj petorci našao i 16-godišnji kadet Karlo Vidović.

Sve je krenulo po gostujućim željama, prvu četvrtinu dobili su sa uvjerljivih 14-25, ali je njihova tečnost u igri polako padala. Domaćini, koji su odigrali daleko najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela prvenstva, hvataju bolji ritam, anuliranje zaostatka i dovođenje utakmice u rezultatsku neizvjesnost širi im krila i podiže samopouzdanje, a samim time raste im i postotak šuta.

Imali su Puntamičani i veliku priliku za pobjedu kada su 27 sekundi prije kraja košem Pavina poveli sa 90-88. Međutim, tada dolazi do izražaja iskustvo i igračka kvaliteta Ante Delaša koji sjajnim prodorom Riboli donosi izjednačenje, a iz dodatnog slobodnog bacanja i vodstvo 90-91.

Ostalo je 11 sekundi do kraja, a nakon time-outa pozvanog od strane trenera Jakova Vladovića, domaći nespretno loptu bacaju u zadnje polje nakon čega još jednim pogođenim ‘penalom‘ Delaš postiže i konačnih 90-92.

Ante Delaš (22p-7s) i ‘dvostruko-dvostruki‘ Ante Perkušić (21p-11s) predvodili su pobjedničku, a Dominik Zelanto (24p-6s) i David Pavin (21p, šut 8/12) poraženu momčad.

U sljedećem, 17. prvenstvenom kolu, igrači Ribole Kaštela ugostit će zagrebačku Mladost, dok će ‘Opus Puntamika‘ ponovno igrati na svom terenu, ovaj put protiv ‘Kvarnera 2010‘.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.