Trener Bodoa: Koliko Dinamo može i LP-u? Ne znam, Ligu prvaka gledam samo na TV-u

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bodo 4:1 i plasirao se u Ligu prvaka.

Главная страница » Trener Bodoa: Koliko Dinamo može i LP-u? Ne znam, Ligu prvaka gledam samo na TV-u

DINAMO je u infarktnoj uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bodo/Glimt 4:1 i plasirao se u Ligu prvaka. Hrvatski prvak vodio je 2:0 golovima Oršića i Petkovića prije nego što je Gronbaek u 70. smanjio na 2:1 i gostima, koji su bili puno bolji u drugom poluvremenu, osigurao produžetak. U njemu su junaci bili Josip Drmić i Petar Bočkaj koji su zabili za veliko slavlje na Maksimiru.

Trener Bodoa Kjetil Knutsen te igrači Vetlesen i Sampsted su na press konferenciji nakon utakmice bili vidno razočarani takvim ishodom za njihovu momčad koja je propustila prvi put u svojoj povijesti plasirati se u Ligu prvaka. Bodo/Glimt europski put nastavlja u skupinama Europa lige.

Kako ste zadovoljni igrom svoje momčadi?

Knutsen: Zadovoljan sam kako smo igrali, dobro smo se nosili s Dinamom kojeg se nismo uplašili iako je Dinamo jači od nas. Trudili smo se koliko smo mogli. Mi nismo imali što izgubiti u ovoj utakmici, došli smo igrati za gušt. Dominirali smo nakon 2:1, imali smo momentum, ali ga nismo uspjeli zadržati i onda nam je Dinamo uzeo loptu te smo se slomili nakon trećega gola.

Je li bio plan ovako igrati?

Knutsen: Sad plan više nije bitan jer smo utakmicu izgubili. Bili smo i dosta umorni jer nam sezona već dugo traje, a imali smo malo vremena za pripremu za igru na ovakvom travnjaku, no igrali smo našu igru koliko smo mogli.

Je li moglo nešto drukčije?

Vetlesen: Bio je plan koristiti sve što nam je Dinamo dao. Plan je bio izdržati što duže, ali nije išlo. Ovo je bila nama velika prilika za učenje i za klub i za mene kao trenera i za igrače u svemu onome što nas čeka. Naravno da smo neke stvari mogli napraviti drukčije, ali nije išlo.

Kako vam se čini Dinamo i njegove šanse u Ligi prvaka?

Knutsen: Dinamo je dobra momčad s jako kvalitetnim pojedincima. Nivo nogometa u Ligi prvaka je jako visok, a ja tamo nemam iskustva pa vam ne mogu reći. Ligu prvaka sam gledao samo na televiziji pa nisam prava osoba da vam nešto kažem o tome. Dinamo je sjajan klub, navijači su bili fantastični i želim im sve najbolje u Ligi prvaka.

Što vam je trener rekao i je li ovo bila dobra škola?

Vetlesen: Ovo je bilo fantastično iskustvo, poseban je osjećaj igrati u gostima u Europi. Mi smo još nezreli i neiskusni i treba nam puno ovakvih utakmica da dođemo na taj nivo.

Sampsted: Dinamo ima puno veću individualnu kvalitetu koja nama nedostaje. U nekim dijelovima utakmice smo se dobro držali i imali igru, ali nam za europski rezultat treba više iskustva.

Zašto ste izvadili glavne igrače, a ubacili mlade?

Knutsen: Morali smo ih izvaditi jer nisu više mogli jer igramo na dvije fronte. Ne mogu igrači to sve izdržati. Neki su bili stvarno premoreni, a dugoročno ćemo raditi na tome da podignemo fizičku formu. Ne, ne žalim što sam ubacio mlade igrače jer sam i njima morao dati šansu. Negdje dobiješ, negdje izgubiš, morao sam napraviti to što sam napravio.

Što sad?

Vetlesen: Malo smo se ispuhali. Bilo je super igrati kod kuće, ali tempo ovog putovanja i gostovanja je brutalan, nismo mi na to navikli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.