Tudor je govorio istinu: ‘Možda imate dojam da smo bili sporiji, ali je s druge strane stajala superiorna momčad‘

U ovom trenutku prema kladionicama su veće šanse da će Hajduk osvojiti prvenstvo Hrvatske nego Marseille francusku ligu. A da će Union Berlin trijumfirati u Bundesligi scenarij je ravan čudu, vjerojatnosti od svega dva posto. Čudu kojem se treneri Igor Tudor i Urs Ficher, tijekom sezone često spomin…

Главная страница » Tudor je govorio istinu: ‘Možda imate dojam da smo bili sporiji, ali je s druge strane stajala superiorna momčad‘

U ovom trenutku prema kladionicama su veće šanse da će Hajduk osvojiti prvenstvo Hrvatske nego Marseille francusku ligu. A da će Union Berlin trijumfirati u Bundesligi scenarij je ravan čudu, vjerojatnosti od svega dva posto. Čudu kojem se treneri Igor Tudor i Urs Ficher, tijekom sezone često spominjani u kontekstu baš takvih – čudesnih ostvarenja – još uvijek nadaju.

No, te nade mnogo su blijeđe poslije derbi vikenda, a stigao je kao slikoviti podsjetnik na to tko je prvak, a tko izazivač i zašto uspješne akcije pripadnika prve skupine nazivamo rutinom, a druge čudesima, prenose Sportske novosti.

Motivi s naslovnica francuskih medija uglavnom se svode na Mbappea koji je “ugasio Marseille”, La Provence piše o “pljuski na Velodromeu”, Le Figaro o prelakim zadacima za već sada najboljeg strijelca u povijesti PSG-a (200 golova, koliko i Cavani). A hrvatski stručnjak i prije i poslije utakmice samo je nabrajao: Messi, Mbappe, Marquinhos, Ramos, Veratti…

– Ne mogu reći da sam razočaran, ispred nas je bila jača momčad. Možda imate dojam da smo bili sporiji, ali uvjeravam vas da je s druge strane stajala superiorna ekipa – Tudorov je jednostavan i surov komentar nakon poraza (0:3).

Navijačima svakako nije drago što se jedna velika priča unutar koje se titula na francuskom jugu – ako pitate vodstvo kluba – počela prerano spominjati kao mogući scenarij, sada može svesti na prostu činjeničnu tvrdnju “Parižani jednostavno bolji”. Ali jesu, to je nešto čega je Tudor svjestan od samog početka.

Prije derbija rekao je da bi “PSG s takvim igračima trebao pobijediti u svim utakmicama”, a tijekom sezone sustavno ponavlja, zajedno s predsjednikom kluba Pablom Langoriom, da se ne treba zabavljati prognozama i “puniti usta” naslovima i titulama.

Naravno, mnogi nisu mogli odoljeti jer to obično ide ‘pod ruku‘ rekordnim klupskim ostvarenjima kakve je Tudor bilježio od svog dolaska. No, uvjerljivi poraz na Velodromeu prizemljio je i one optimiste. Messi i Mbappe, svjetski prvak i doprvak, poigrali su se s Olimpijcima i poslali svim konkurentima jasnu poruku tko je glavna faca Ligue 1.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.