U gradu Hvaru danas se održava sastanak Izvršnog odbora UEFA-e, a hrvatske i svjetske legende zaigrat će s djecom u sklopu projekta ‘Nogomet u školama‘

Nakon što je nogometna krema prošle nedjelje pohodila Split, danas je red i na Hvaru. Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, doveo je najutjecajnije ljude krovne europske nogometne organizacije na sastanak u Hrvatsku, gdje će HNS na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem biti domaćin-organizator -…

Главная страница » U gradu Hvaru danas se održava sastanak Izvršnog odbora UEFA-e, a hrvatske i svjetske legende zaigrat će s djecom u sklopu projekta ‘Nogomet u školama‘

Nakon što je nogometna krema prošle nedjelje pohodila Split, danas je red i na Hvaru. Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, doveo je najutjecajnije ljude krovne europske nogometne organizacije na sastanak u Hrvatsku, gdje će HNS na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem biti domaćin-organizator – pišu Sportske novosti.

U utorak s početkom u 14.00 sati u gradu Hvaru će se održati sastanak Izvršnog odbora UEFA-e, ali pritom, kako kažu u reklami, to nije sve. Pored najvažnijih ljudi UEFA-e, Hvar uživo će vidjeti i nogometne velikane jer bivši hrvatski kapetani Zvonimir Boban i Darijo Srna zaigrat će u Križnoj luci s hvarskom djecom. Uz hrvatske legende najavljeni su Luis Figo, Robbie Keane i Nadine Kessler, bivša njemačka reprezentativka i čelnica Odjela za ženski nogomet pri UEFA-i.

Riječ je o projektu “Nogomet u školama”, koji predstavlja svojevrsni moderni nogometni festival, koji će na igralištu NK Hvara u Križnoj luci promovirati vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorit će proslavu UEFA-inog Grassroots tjedna, a sudjelovat će djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk.

– Kroz nogomet u školama nastojimo obrazovati mlade ljude o vrijednostima, životnim vještinama, liderstvu, poštovanju i promociji uključivanja mladih u nogomet, ali im istodobno pružiti i pozitivno obrazovno iskustvo. Nogometaši igrajući utakmicu zaboravljaju različitosti, poput boje kože ili vjere, a pritom uče o vrijednostima koje ih čine boljim ljudima – poručio je predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin.

Aleksander Čeferin već je nekoliko dana na hrvatskoj obali, prošle nedjelje u Splitu je boravio na svečanosti povodom izbora vlasnika PSG-a Nassera Al-Khelaifija za ambasadora Sportskih igara mladih, a potom se vratio na Hvar, svoju dugogodišnju ljetnu rezidenciju.

Treba dodati da se sastanak Izvršnog odbora UEFA-e održava u povijesnoj zgradi Arsenala, planiran je u trosatnom trajanju s dnevnim redom u kojem će se odrediti postupak ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024. godine, a izabrat će se i domaćin trećeg Eura U-19 u futsalu, koji se održava u rujnu sljedeće godine. U dosadašnja dva izdanja EP-a U-19 u futsalu oba naslova uzela je Španjolska.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.