U policijskoj akciji uhapšena 21 osoba, među njima i bliski suradnik Dejana Savičevića

Policija u Crnoj Gori je u velikoj akciji u više gradova uhitila 21 osobu pod sumnjom za utaju poreza. Tamošnji odjel za sigurnost je podnio kaznene prijave protiv 24 privatne i 21 privatne osobe zbog sumnje da su u periodu od 18. prosinca 2019. godine do 1. lipnja 2022. godine oštetili državni pror…

Главная страница » U policijskoj akciji uhapšena 21 osoba, među njima i bliski suradnik Dejana Savičevića

Policija u Crnoj Gori je u velikoj akciji u više gradova uhitila 21 osobu pod sumnjom za utaju poreza. Tamošnji odjel za sigurnost je podnio kaznene prijave protiv 24 privatne i 21 privatne osobe zbog sumnje da su u periodu od 18. prosinca 2019. godine do 1. lipnja 2022. godine oštetili državni proračun za oko 400.000 eura.

Poduzeća koja su obuhvaćena akcijom se sumnjiči da su ispostavljala fakture koje nikada nisu provedene, a koje su oni odmah plaćali čime su povećavali ulazni PDV, a umanjivali porezne obaveze prema državi.

Među uhićenima se našao i nekadašnji nogometaš, a danas predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Crne Gore, Željko Janović. Upravo se njegova sindikalna organizacija sumnjiči da je utajila porez i tako oštetila državu.

Janović je od 22. lipnja ove godine i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore i jedan od bližih suradnika predsjednika Saveza, legendarnog Dejana Savićevića.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.