U Poreču počinje europsko kadetsko prvenstvo u judu, i Hrvati među favoritima

ZA TITULU europskih kadetskih prvaka natječe se više od 420 kadeta u 14 kategorija, po sedam u ženskoj i muškoj konkurenciji, a ondje je i po 10 hrvatskih judašica i judaša.

Главная страница » U Poreču počinje europsko kadetsko prvenstvo u judu, i Hrvati među favoritima

EUROPSKO kadetsko prvenstvo u judu počinje danas kvalifikacijama, a u popodnevnim satima slijedi finalni blok. Za titulu europskih prvaka natječe se više od 420 kadeta u 14 kategorija, po sedam u ženskoj i muškoj konkurenciji, a ondje je i po 10 hrvatskih judašica i judaša.

Svečano otvorenje prvenstva je sutra u 16 sati, kada će program upotpuniti i demonstracija juda članova Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice.

Hrvatska ima 20 predstavnika

Dan uoči početka Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču održan je ždrijeb natjecanja, na kojem je 20 hrvatskih predstavnika saznalo put do uspjeha na europskoj pozornici.

Dora Letonia (do 44 kg) je prva saznala da se bori protiv Šopove (BUL), dok Laura Barišić (do 48 kg) ide na Vodiannu (UKR). Sejla Škaljić (do 52 kg) se na početku prvenstva bori protiv Marozaite (LTU), a u istoj kategoriji Maria Skomeršić očekuje Martens (BEL).

U kategoriji do 57 kilograma nastupaju Jana Cvjetko protiv Vozniuk (UKR) te Ena Ninčević, koja se bori s Hensen (NED). Niku Slaček (do 63 kg) očekuje borba s Torres (POR), a Martu Voraček (do 63 kg) borba s Maddaloni (ITA). Sara Šančić (do 70 kg) ide na Navickaite (LTU), dok u kategoriji preko 70 kg Marćelina Vranješ, koja je 5. nositeljica, očekuje borbu sa Stasiulyte (LTU).

U muškoj kategoriji Hrvatska ima po dva predstavnika u pet kategorija. Do 60 kg, Fran Sedmak se bori s Majorom (HUN), dok Petar Mijić ide na Sampina (ITA). Do 66 kg, Luka Katić se bori s Janeiro (POR), a Nikola Milovanović ide na Jovsa (LTU). Svebor Vasić (do 73 kg) očekuje borbu s Baztan Merchan (ESP), a Paolo Krajcar se bori s Mazzolom (ITA). Bruno Rozga (do 81 kg) na početku prvenstva ide na Weltera (LUX), a Ivan Brnada u istoj kategoriji dočekuje Kraaka (NED).

U kategoriji do 90 kg nastupa Marko Božić protiv Razgoršeka (SLO), a Goran Višnjić ide na Alapišvilija (GEO).

Raspored natjecanja

Danas se natječu kadeti u kategorijama do 40 kg, do 44 kg, do 48 kg, do 50 kg, do 55 kg i do 60 kg. Od hrvatskih predstavnika nastupaju:

-44 kg Dora Letonia (vs Šopova BUL)
-48 kg Laura Barišić (vs Vodianna UKR)
-60 kg Fran Sedmak (vs Major HUN)
-60 kg Petar Mijić (vs Sampino ITA)

Sve se može pratiti i uživo na live.ijf.org.

U petak se natječu kadeti u kategorijama do 52, do 57, do 63 kg, do 73 kg i do 81 kg.

U subotu se natječu kadeti u kategorijama do 70 kg, preko 70 kg, do 90 kg i preko 90 kg, dok je u nedjelju 26. lipnja na rasporedu ekipno natjecanje.

“Ovo je top natjecanje za kadete na svjetskoj razini. Važno je za mlade judašice i judaše da se mogu boriti protiv najboljih u svojoj kategoriji i zato nam je drago da smo mogli omogućiti našim natjecateljima, 10 judašica i 10 judaša, da se na svom, domaćem tatamiju bore za europske medalje. Nezahvalno je prognozirati bilo što, ali imamo svoje adute, od kojih možemo izdvojiti Janu Cvjetko, Marćelinu Vranješ i Brunu Rozgu”, rekao je dopredsjednik Hrvatskog judo saveza Dean Bogić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.