U Splitu karikature na temu vaterpola

Hrvatsko društvo karikaturista najavljuje Međunarodnu izložbu karikatura “Zagreb 2022”, koja će se na temu “vaterpolo” održati od 24. kolovoza do 10. rujna, prvi put izvan Zagreba, u sklopu ovogodišnjeg Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu. Izložba će biti postavljena na više lokacija u Splitu t…

Главная страница » U Splitu karikature na temu vaterpola

Hrvatsko društvo karikaturista najavljuje Međunarodnu izložbu karikatura “Zagreb 2022”, koja će se na temu “vaterpolo” održati od 24. kolovoza do 10. rujna, prvi put izvan Zagreba, u sklopu ovogodišnjeg Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu.

Izložba će biti postavljena na više lokacija u Splitu tijekom Europskog prvenstva, a svečano otvorenje održat će se u prostorima Podruma Dioklecijanove palače gdje će biti izloženo 80-ak najboljih radova.

Dio radova bit će izložen i u Spaladium Areni te će ih moći vidjeti svi navijači i publika koja će pratiti utakmice, najavljeno je.

Na 27. Međunarodnoj izložbi karikatura, koja se organizira u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom, sudjelovala su 362 autora iz 58 država svijeta s ukupno 672 karikature.

Žiri je izabrao osam najboljih karikatura od kojih je troje prvoplasiranih zaslužilo novčane nagrade dok su ostali dobili priznanja. Iako je žiriranje obavljeno još u svibnju, imena nagrađenih su čuvana u tajnosti i bit će objavljena na samom otvorenju.

Članovi žirija bili su Renato Živković (glavni tajnik HVS-a), Frano Dulibić (povjesničar umjetnosti) te karikaturisti i članovi HDK-a Nik Titanik, Milan Lekić Lex i Damir Novak.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.