Ubijen osmerostruki prvak svijeta u jiu-jitsuu

UBOJSTVO se dogodilo u noći sa subote na nedjelju u Clube Siriju, sportskom klubu u Sao Paulu.

Главная страница » Ubijen osmerostruki prvak svijeta u jiu-jitsuu

OSMEROSTRUKI svjetski prvak u jiu-jitsuu Leandro Lo upucan je u glavu tijekom koncerta koji je održan u subotu i bit će pokopan u Sao Paulu u ponedjeljak, priopćile su brazilske vlasti. Osumnjičeni ubojica, policajac koji je na slobodan dan bio na koncertu u civilu, priveden je nakon što se u nedjelju navečer dobrovoljno javio u policijsku postaju.

Ubojstvo se dogodilo u noći sa subote na nedjelju u Clube Siriju, sportskom klubu u Sao Paulu. Prema riječima odvjetnika obitelji Leandra Loa, jedna je osoba prišla stolu za kojim je Lo bio s prijateljima, zgrabila bocu i počela ih provocirati. Prvak u jiu-jitsu ga je zatim oborio na tlo i imobilizirao kako bi “izbjegao borbu”.

Dvojica muškaraca su tada razdvojena, ali se napadač, nakon što se odmaknuo nekoliko koraka, “iznenada okrenuo, uzeo pištolj i pucao u Leandra”, izjavio je za agenciju France Presse Me Ivã Siqueira Junior. Jedan od žrtvinih prijatelja, koji je bio prisutan na mjestu događaja, potvrdio je za novinsku stranicu G1 da je šampion upucan iz “blizine u glavu”.

Dominirao svojim sportom

Leandro Lo (33) bio je nositelj osam naslova svjetskog prvaka Međunarodne brazilske jiu-jitsu federacije (IBJJF), osvojenih između 2012. i 2022. u pet različitih težinskih kategorija, što je apsolutni rekord u ovoj disciplini.

Prema pisanju lokalnih medija, navodni ubojica, 30-godišnji policajac, i sam vježba jiu-jitsu. “Leandro je bio jedan od najvećih u našem sportu, uzoran na strunjačama i izvan njih”, stoji u priopćenju IBJJF-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.