Udruga podrške preživjelima tragedije Hillsborougha 1989. pozvala navijače Liverpoola da minutom šutnje odaju počast kraljici Elizabeti II.

Udruga podrške preživjelima tragedije Hillsborougha 1989. pozvala je navijače Liverpoola da minutom šutnje odaju počast kraljici Elizabeti II uoči večerašnje nogometne utakmice Lige prvaka na Anfieldu protiv Ajaxa. “Molimo sve koji će doći na večerašnju utakmicu da pokažu poštovanje i odaju počast m…

Главная страница » Udruga podrške preživjelima tragedije Hillsborougha 1989. pozvala navijače Liverpoola da minutom šutnje odaju počast kraljici Elizabeti II.

Udruga podrške preživjelima tragedije Hillsborougha 1989. pozvala je navijače Liverpoola da minutom šutnje odaju počast kraljici Elizabeti II uoči večerašnje nogometne utakmice Lige prvaka na Anfieldu protiv Ajaxa.

“Molimo sve koji će doći na večerašnju utakmicu da pokažu poštovanje i odaju počast minutom šutnje. Poštovanje ne košta ništa. Vjerojatno mislite da nikakva reakcija neće utjecati na vas, ali zlouporabom tragedije pogodit će nas i članove naše obitelji”, objavila je udruga na Twitteru.

Ta skupina, a i cijela Engleska strahuje da bi navijači Liverpoola na stadion mogli zvižducima prekidati minutu šutnje, a sve zbog tragedije u Hillsboroughu, gdje je poginulo 97 navijača Redsa, prenio je BBC.

Navijači Liverpoola izviždali su himnu “Bože, čuvaj kraljicu” prije početka finala FA kupa na Wembleyu prošle sezone, što je osudio tadašnji premijer Boris Johnson. Povodom kraljičine smrti u četvrtak, Liverpool je od Europske nogometne unije (UEFA) zatražio minutu šutnje prije utakmice.

Legenda Liverpoola Kenny Dalglish izrazio je nadu da će svi večeras na Anfieldu poštovati minutu šutnje, a Liverpoolov trener Jurgen Klopp rekao je u ponedjeljak kako je uvjeren da će navijači poštovati minutu šutnje. Dodao je kako je poštovanje koje su navijači iskazali igraču Manchester Uniteda Cristianu Ronaldu prošle sezone u utakmici na Anfieldu, nakon smrti njegove bebe, pokazalo da ne treba brinuti za ponašanje navijača.

Liverpool je ranije ove godine rekao da će upotrijebiti svu moć koju ima prema zakonu kako bi zaustavio zlonamjerne povike o katastrofi na stadionu Hillsboroughu, nakon sve češćih povika i pjesama o tragediji u Sheffieldu, koja se dogodila uoči polufinala FA kupa 1989. godine.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.