UFC-ov borac iz Rusije: Maknite Rusiju od mog imena, oni su protiv džamija

SILOM se želi odreći Rusije.

Главная страница » UFC-ov borac iz Rusije: Maknite Rusiju od mog imena, oni su protiv džamija

MUHAMMAD MOKAEV, 22-godišnji MMA borac, jedan je od najboljih na svijetu u muha kategoriji. Bori se u UFC-u, u profesionalnoj karijeri ima deset pobjeda bez ijednog poraza, a u amaterskoj karijeri je također neporažen (ostvario je 23 pobjede). Rođen je u Dagestanu u Rusiji, ali trenutno nastupa pod zastavom Velike Britanije s obzirom na to da već deset godina živi u Manchesteru.

Mokaev se zadnji put borio prije dva tjedna, kad je na UFC-ovom eventu u Londonu pobijedio Jafela Filha gušenjem. No, danas je na svojem Twitter profilu objavio sliku prije ulaska u kavez. Tamo se vidi najavna grafika na kojoj kraj njegovog imena i drugih podataka stoji i podatak da je rođen u Dagestanu, u Rusiji. Mokaev je na svojem Twitter profilu objavio da više ne želi kraj svojeg imena vidjeti riječ “Rusija”.

“Rusi su protiv džamija”

“Ne sviđa mi se ovo! Molim vas da maknete riječ Rusija i idući put napišete da sam samo iz Dagestana”, napisao je Mokaev u poruci koja je ubrzo poslala viralna. I dok su neki špekulirali da to ima veze s ruskom agresijom na Ukrajinu, Mokaev je u komentarima pojasnio svoju odluku.

“Pročitao sam puno komentara o tome kako su Rusi protiv muslimana koji žele graditi džamije u Moskvi! To je bilo previše za mene. Mogu reći da sad živim u državi (Engleska) koja nikad nije otvoreno bila protiv džamija”, pojasnio je Mokaev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.